Pensiune amendată pentru mizerie

1381

O pensiune-restaurant din județul Gorj a fost amendată cu 10.000 de lei pentru mizerie de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

În această lună, inspectorii DSVSA Gorj au aplicat 11 amenzi în cuantum de 65.400 de lei, unor operatori și persoane fizice din localitățile Baia de Fier, Crasna, Fărcăşeşti, Polovragi, Rânca, Scoarţa, Târgu-Cărbuneşti şi Târgu Jiu.
Un restaurant-pensiune a fost amendat cu 10.000 de lei pentru igienizarea necorespunzătoare a suprafețelor (pereți murdari), a aparaturii frigorifice şi a ustensilelor de lucru. În plus, „nu s-a făcut dovada implementării programului de autocontrol şi nici a efectuării operațiunilor DDD”, susțin inspectorii DSVSA Gorj.
Pentru depozitarea ouălor de găină la temperaturi de peste 140C, un restaurant din județ a fost amendat cu 10.000 de lei.
La fel și o rulotă snack-bar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate, respectiv pastă de mici, carne de pasăre și pește puse în același spațiu frigorific.
Amenzi mai mici, de 1.200 de lei, au fost încasate de două rulote snack-bar, pentru manipularea produselor finite fără echipament de protecție sanitară.
Și două persoane fizice s-au ales cu amenzi de 1.200 de lei pentru vânzarea unor produse de origine animală (cașcaval, brânză telemea, brânză de burduf) din gospodăria proprie fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru centru de prelucrare a laptelui.
Un alt gorjean a fost sancționat cu 600 de lei pentru nerespectarea normelor de igienă la întreținerea adăposturilor de animale, incintelor, spațiului de depozitare a furajelor și a platformei de gunoi din exploatația proprie.

Medici veterinari amendați
Doi medici veterinari de liberă practică împuterniciți au fost amendați cu 10.000 de lei pentru efectuarea necorespunzătoare a acțiunilor sanitare-veterinare obligatorii.
Aceeași amendă a fost dată unui alt medic, pentru neprezentarea la controlul de fond a documentelor care să ateste realizarea acțiunilor sanitare-veterinare obligatorii aferente anului 2022.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here