Dizolvarea PNL Târgu-Jiu – Romanescu, independent politic! Echipa primarului, spre PSD sau spre AUR?

6061

Dizolvarea organizației municipale Târgu-Jiu a PNL va reconfigura total scena politică locală și, implicit, va influența calculele partidelor pentru toate alegerile de anul viitor. Decizia Biroului Politic Județean al PNL Gorj, argumentată simplist de președintele organizației județene, senatorul Ion Iordache, care a declarat că ,,va fi degrevată echipa pe care o conduce Romanescu să se ocupe de organizație”, a generat prima demisie din PNL, anunțată de Adrian Dăianu, deja fost prin-vicepreședinte al PNL Târgu-Jiu și, cum era de așteptat, reacții negative din partea celor doi deputați, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină. Principalul vizat de decizia BPJ, primarul Marcel Romanescu, președintele organizației Târgu-Jiu a PNL, până joi seara, a reacționat, la scurt timp după decizia BPJ, și a lăsat de înțeles că senatorul Iordache ,,acționează de frică și care simt că se află pe calea perdanților”. Mult mai tranșant a fost viceprimarul Bogdan Bejinaru, fost prim-vicepreședinte al PNL Târgu-Jiu care a calificat decizia de dizolvare a organizației ca fiind ,,infantilă” și a scris că PNL Gorj este condus de o ,,Cumetrie”.

Decizia dizolvării organizației municipal Târgu-Jiu a PNL era previzibilă, în contextul în care, după absența echipei lui Marcel Romanescu de la întâlnirea cu liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, au apărut speculații că, ,,într-un cadru restrâns”, după întrunirea politică, secretarul general, Lucian Bode, i-ar fi dat mână liberă senatorului Ion Iordache să tranșeze situația organizației conduse de primarul Romanescu.
La începutul săptămânii trecute, Iordache a recunoscut, într-o declarație la un post local de radio că, a primit mână liberă de la conducerea Partidului Național Liberal să ia ce măsuri consideră de cuviință în privința primarului Marcel Romanescu și a PNL Târgu-Jiu: ,,dacă PNL Târgu-Jiu nu se va conform deciziilor venite de la județ, va fi reorganizată”. Reorganizată însemna doar dizolvare.
După decizia BPJ Gorj, de joi seara, senatorul Iordache a motivat că organizația Târgu-Jiu nu funcționa, iar prin dizolvare, ,,e pentru binele organizației și pentru municipiul Târgu-Jiu”. Cu alte cuvinte, nu se mai pune problema ca Marcel Romanescu să fie candidatul liberalilor. De altfel, Iulian Popescu, cel desemnat la conducerea PNL Târgu-Jiu se prefigurează a fi candidatul pe care echipa lui Ion Iordache și-l dorește candidat pentru poziția de primar al municipiului Târgu-Jiu, în 2024.
Iulian Popescu a afirmat că și-a propus să reactiveze organizația municipală și să o facă cea mai performantă din Gorj.
,,Când există blocaje, trebuie să iei măsuri. Politica are nevoie și de decizii curajoase, de lucruri tranșante ca să poți să mergi înainte, să faci performanță”, a spus Popescu.
Marcel Romanescu susține că ușile PNL s-au blocat pentru el și echipa sa și admite că ia în calcul și o trecere la PSD, odată ce este liber de contract.
Mai clar, Romanescu s-a declarat independent politic și a făcut apel de unitate la echipa sa.
,,Nu ne împiedicăm de deciziile unora care acționează de frică și care simt că se află pe calea perdanților.
Rămânem dedicați acelorași valori și muncim, în continuare, pentru Târgu-Jiu”, a scris Romanescu. Deputatul Dan Vîlceanu, fostul președinte al PNL Gorj, consideră decizia BPJ ca fiind nestatutară, în sensul că nu poate dizolva birourile politice din alte organizații.
,,Nu există procedura dizolvări în regulamentul privind organizarea organizațiilor locale”, susține Vîlceanu.
Și deputatul Gheorghe Pecingină a criticat decizia BPJ despre care a spus că e una proastă, iar Iulian Popescu nu este un candidat redutabil în alegerile de anul viitor. ,,PNL a pierdut și ultima redută din Oltenia”, crede Pecingină.
Viceprimarul Bogdan Bejinaru, fostul prim-vicepreședinte al PNL Târgu-Jiu, a fost mult mai tranșant. În mesajul postat pe Facebook, Bejinaru a scris că BPJ și-a bătut joc de cea mai importantă organizație a partidului. ,,Deciziile politice infantile, de conjunctură, ale Cumetriei care conduce acum PNL Gorj nu ne pot dezbina! Noi am demonstrat că echipele se consolidează în ani și nu se nasc în urma unui avort spontan cum a fost cel din seara asta. Ne-au dizolvat organizația pentru ca n-am vrut să fim parte a Cumetriei și nu ne-am închinat în fața celor care au impresia că totul se cumpără cu bani”, a arătat Bejinaru.
Decizia BPJ a generat prima demisie din partid. Imediat după ce informația privind hotărârea de dizolvare a devenit publică, Adrian Dăianu, fost și el prim-vicepreședinte al organizației municipale, și-a anunțat demisia din PNL.
,, Nu-mi pierd timpul cu reproșuri, dar astăzi, după aproape 20 de ani, simt ca a venit timpul sa părăsesc Partidul Național Liberal.
Îmi place să cred că sunt suficient de capabil, astfel încât să nu îmbrățișez compromisul și să rămân înainte de toate, OM!”, a scris Dăianu.

CALCULE
Dizolvarea organizației Târgu-Jiu a PNL înseamnă, practic, îndepărtarea lui Marcel Romanescu și a echipei sale de partid. De fapt, această hotărâre a BPJ-ului lui Iordache îi dă posibilitatea primarului să demareze negocieri pentru o candidatură, la alegerile locale de anul viitor. Opțiunile sale sunt clare: PSD, cu care s-a vehiculat că a avut deja discuții și AUR, unde ar putea prelua chiar conducerea organizației județene, susțin unele surse politice.
Claudiu Matei

5 COMENTARII

  1. Acum, Elvis, ii vrei pe aia de la USR niste decenii la „butoane”? Ca asa cam bați tu! Deci nu numai odrasla lui Manta in Parlament, ci si odrasla cumnatului, ca e deja și ăla mai toată ziua pe la Parlament și televiziuni, ca deputat USR! AL lui Manta, verisorul primar al astuia de la USR, e parlamentar PSD. Singura soluție e sa nu te mai intereseze absolut nimic de țară, dreptate, cinste… onoare…! Sa fii, daca ai sansa sa nu ii dai cu pociorul, mercenar, chiar mai jegos ca ei toti.

  2. Oportuniștii și traseiștii de serviciu își fac calcule unde sa se aciuiască . Romanescu fost pdl ist, vâlceanu fost psd ist, fost pdl ist , pecingina fost unpr ist,fost ppdd ist,fost psd, ist, fost, fost fost , și toți aghiotanții lor au început să-și facă griji de viitorul lor politic prin care să mănânce o pâine caldă , pentru că profesional sunt O. Dacă se consideră așa de buni, toti acesti inși de neînlocuit,să-și facă un partid și să participe la alegeri . Le sugeram și un nume PRV&P, Partidul romaneștilor, vâlcenilor & pecinginilor și să vedem ce scor obțin.Se gudură acum pe langa psd, de parca psd iștii ar sta mai bine la imagine in fața . electoratului.Daca și această sleata pnl istă se adaugă sleatei psd iste eșecul psd ului este garantat. In loc să obțină 20% o să obțină 10%. Oamenii s-au săturat să vadă aceleași moace, weber, vâlceanu, romanescu, rujan, iordache,pecingina,manta,popescu,bejinaru, coica, florescu,maioreanu,etc,etc,etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here