Județul în care se acordă bani pentru tratarea depresiei

1360

Se dau vouchere de la stat, în valoare de 3.000 de lei, pentru românii care suferă de „boala secolului”. Proiectul a fost deja aprobat de Consiliul Local Constanţa încă de la finalul lunii ianuarie, însă până acum nimeni nu a depus dosarul pentru a beneficia de ajutor.

Este vorba despre depresie, „boala secolului„, așa cum a fost numită ea de specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit statisticilor, peste 40 de milioane de oameni suferă de această afecțiune numai în Europa, ceea ce înseamnă, practic, de două ori cât populația României.

Nici țara noastră și nici județul și municipiul Constanța nu stau deloc bine la acest capitol.

Pentru a intra în posesia banilor, trebuie să se respecte şi câteva cerinţe: să aibă domiciliul în Constanţa, pentru că vorbim de bani de la bugetul local, să fie diagnosticate de către un specialist, iar veniturile pe fiecare membru al familiei să fie sub 5.000 de lei.

Ele sunt depuse la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța, iar primăria virează acești bani, 3.000 lei, către cabinetul psihologic unde persoana respectivă se tratează.

Banii ar urma să ajungă pentru 10-15 ședințe. Psihologii spun că sunt, în unele cazuri, suficienți acești bani, însă sunt și depresii care au nevoie de mult mai multe ședințe, dar este un început.

De la an la an, spun specialiștii, numărul celor care suferă de depresie este în creștere. (Antena 3 CNN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here