Vouchere de 2.000 de lei pentru mamele aflate în dificultate

936

Mamele cu venituri reduse sau fără venituri, precum și cele aflate în situații de risc, victime ale violenței domestice ori minore, printre altele, vor primi un sprijin material pentru nou-născuți. Valoarea ajutorului social este în valoare de 2.000 de lei, anunță România TV.

Tichetele sociale distribuite prin acest program vor putea fi utilizate sub formă de ajutoare pentru achiziția lucrurilor și produselor necesare îngrijirii celor mici. Acestea nu vor putea fi schimbate pe bani. Femeile care urmează să devină mame în 2023 pot beneficia de vouchere-trusou de 2.000 de lei, potrivit unei ordonanțe de urgență. În cadrul actului normativ, autoritățile au reglementat și cine sunt persoanele care urmează să primească banii.

Pentru a beneficia de vouchere-trusou de 2.000 de lei, trebuie să faci parte din una dintre categoriile stabilite prin lege. Astfel, vor primi banii mamele care:

-au un venit minim garantat, stabilit, ce poate fi dovedit prin intermediul unei dispoziții scrise de către primar;

– fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;

-au dizabilități;

-se află în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc.) și/ sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate (nu mai au locuință, au fost alungate din propria locuință etc.);

-nu dețin acte de identitate și nu pot beneficia de drepturile civile;

-mamele minore;

-femeile care provin din Ucraina și s-au stabilit în România, ca urmare a situației conflictuale.

„Listele cu persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi întocmite de autorităţile administraţiei publice locale, prin Serviciile Publice de Asistenţă Socială, centralizate de către prefecturi, transmise Ministerului Afacerilor Interne şi, ulterior, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care este coordonatorul la nivel naţional al acestui program”, se arată într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here