Panică în Gorj! Cutremurul de 5,2 grade a avut și două replici!

2146

Gorjenii s-au speriat îngrozitor ieri după-amiază, când pământul a început să se scuture. Totul a durat câteva secunde și a cuprins mai multe zone din județ. Cutremurul s-a simțit în mai multe orașe din țară.

ISU Gorj a anunțat imediat după: Un cutremur de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc în județul Gorj, urmat de a doua replică. Acesta a fost urmat de două replici de 2,4 grade pe scara Richter, la o adâncime de 5 km și de 3.0 grade pe scara Richter, la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeași zonă seismică (Oltenia, județul Gorj).
Cutremurul care a avut loc la ora 16.58 a fost resimțit în mai multe zone din jurul orașului Târgu-Jiu: ,,S-a mișcat casa cu totul. M-am speriat îngrozitor”, a declarat o femeie din cartierul Bârsești. Cutremurul s-a simțit la Rovinari și în majoritatea localităților din județ.. În oraș, tencuială și cărămizi s-au desprins de pe unele clădiri, iar în unele apartamente ,,au căzut obiectele din bibliotecă. Totul s-a zgâțâit”, după cum a spus un locatar din Târgu-Jiu. ,,Cutremurul s-a produs la 109km SV de Sibiu, 111km NV de Craiova, 146km V de Pitesti, 157km SE de Timisoara, 176km SE de Arad, 181km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 213km E de Zemun, 225km NE de Nis”, potrivit INFP.
Mihaela C. Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here