Au ajuns la spital mușcați de câini

1481

Peste 20 de persoane care au fost muşcate de câini s-au prezentat la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, de la începutul acestui an, trei dintre pacienţi fiind copii.
Cele mai multe cazuri sunt din Peșteana, Crasna, Motru și Scoarța. „De la începutul acestui an şi până în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-au prezentat 23 de persoane muşcate de câini – dintre acestea, nouă au fost muşcate de câini necunoscuţi”, au anunțat reprezentanții unităţii medicale.
Trei copii, de 5 ani, 8 ani și 11 ani, din Dragotești, Iezureni și Tismana, au ajuns la spital. „Un singur copil a fost mușcat de un câine necunoscut (din afara gospodăriei)”, a mai precizat Spitalul Județean.
Pacienţii se prezintă la spital pentru curăţarea şi tratarea rănilor şi pentru vaccinul antirabic.
În altă ordine de idei, polițiștii locali din Târgu-Jiu au sancționat, marți, un bărbat din municipiu, pentru lăsarea în libertate a unui câine, pe strada Comuna din Paris.
Potrivit legii, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei, dacă nu este comisă în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here