Guvernul a blocat Hidroelectrica să mai furnizeze curent către consumatori

11070

Național. ro: Speriate că își pierd clienții în favoarea companiei de stat Hidroelectrica, multinaționalele care dețin furnizarea de energie au făcut presiuni la Guvern pentru a stopa emigrarea. Și au stopat-o. Ordonanța care stabilește achiziția centralizată a energiei a reușit să pună Hidroelectrica în imposibilitatea de a mai lua clienți noi, astfel că românii nu vor mai putea beneficia de prețurile mici la energie.

Românii care s-au mișcat repede și s-au transferat la Hidroelectrica, fără să ia în seamă încercările de denigrare a companiei de stat, au avut noroc. Din 11 noiembrie, momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței care reglementează achiziția centralizată de energie, Hidroelectrica nu mai poate lua clienți noi, fiind obligată să livreze spre OPCOM toată cantitatea de energie necontractată.

Furnizorii se temeau că le pleacă clienții la Hidroelectrica, iar acum, cu noile condiții, Hidroelectrica s-ar putea să nu mai poată să încheie contracte, ne spune Silvia Vlăsceanu, director executiv al Asociației Producătorilor de Energie HENRO.

”Până la urmă Hidroelectrica s-ar putea să nu mai preia alți consumatori doar pentru că alți furnizori, propunerea cu 450 de lei venind chiar de la unul dintre aceștia, Enel, țipau că le fură Hidroelectrica clienții casnici. Acum s-au liniștit, că omoară și Hidroelectrica, producătorul fiind obligat să vândă cu 450 lei MWh. Contractele deja încheiate de Hidroelectrica vor rămâne în vigoare, dar nu va putea să mai preia alți consumatori la preț de transfer. Că de aceea Hidroelectrica a putut să vândă energia mai ieftin, pentru că e aceeași societate care produce și furnizează, nu a făcut societăți diferite cum au făcut celelalte și au împărțit ca să plimbe banii dintr-o parte în alta”, ne-a declarat Silvia Vlăsceanu directorul executiv al Asociației HENRO. Aceasta susține că, pe de o parte, ordonanța protejează furnizorii cărora le era teamă că le migrează consumatorii, iar pe de altă parte, a rezolvat și problema operatorilor de distribuție, care, deși nu au făcut investiții în rețele în anii aceștia, ca să micșoreze consumul propriu tehnologic, care înseamnă 10% din consum, acum s-au liniștit, că le dă la 450 lei MWh.

2 COMENTARII

  1. Acelasi joc de glezna. Se semnalizează la dreapta, cand sustinerea este de dreapta, se semnalizează la stânga, cand susținerea este de stanga, dar la nivel de cetatean este semnalizat „spre sclavie”. Unii au dormit pe scaun in fata TV cand se comunica marea coruptie, acum am aflat ca marea coruptie abia vine.

  2. Guvernul ciucă este mâna în mână cu băieții deștepți din energie. Unde este economia de piață care da da dreptul consumatorilor să-și aleagă furnizorul. O să de-a românii statul în judecată pentru că îngrădește libera alegere a cocumatorului de energie.Au jecmănit oameni cu preturileor și acum , chipurile, se fac că reglementează, dar tot pentru furaciunile lor. Dragnea a fost mic copil pe lângă acești doi, ciolacu și ciuca, secondați de plângăciosul budăi .Abia așteptăm alegerile să-i trimită românii la groapa de gunoi a istoriei că pe țarănistii lui ciumara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here