Ca la noi, la nimeni – PSD cere reglementare în energie, PNL mimează gândirea!

674
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Am mult mai mult respect pentru oamenii care au o singură idee și o pun în practică, decât pentru cei care au o mie de idei și nu fac nimic.”Thomas Edison

Sunt luni de zile în care social-democrații și pretinșii liberali tot încearcă să rezolve spinoasa problemă a crizei energiei electrice, comițând, numai până acum, trei Ordonanțe de Urgență ale Guvernului Ciucă, una mai proastă decât cealaltă.
Nu mai intrăm în detalii spre a explica ordonanța de urgență ce este în vigoare și este una care nu mulțumește pe nimeni.
PSD PROPUNE, VIRGIL POPESCU DOARME! Și au trecut tot luni de zile în care Partidul Social Democrat a venit cu propunerea de a reglementa prețul la energie electrică, una care ar pune capăt speculei cu energie electrică. Propunerea social-democraților ar veni în completarea actualei OUG în vigoare, precizând că tariful la energia electrică aplicat la un consum de peste 300 KWh să fie un preț fix de 1,2-1,3 lei pentru consumatorii casnici ce vor depăși un consum lunar de 300KWh. Urmând ca pentru IMM-uri și alte societăți comerciale să fie elaborată altă ordonanță de urgență.
Numai că, ce să vezi, cei din pretinsul Partid Național Liberal se opun cu vehemență, iar ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, nu este în stare sau mai exact nu vrea să vină cu nicio idee. Măcar cu o propunere acolo, care-ar putea încape pe o coală de hârtie format A4!
GAURA NEAGRĂ A LUI CÎȚU. În vremea aceasta, uneori, mai apar înțepături între politicienii celor două partide importante ale Coaliției de guvernare pe la unele televiziuni, care-și cresc ratingul din micile/marile scandaluri dintre lideri. Mai ales cei liberali acuză, pe motive neîntemeiate, social-democrații că, vezi Doamne, s-ar face mari găuri în Bugetul României. Uitând cu bună-știință că acela care-a crescut aberant deficitul datoriei publice, preluat la 35% din Produsul Intern brut(PIB) și la tot urcat până la aproape 50% din PIB este nimeni altul decât fostul ministru al Finanțelor Publice din Guvernul monocolor Orban, iar mai apoi chiar prim-ministru al României, individul Florin Vasile Cîțu!
Luni după-amiază, „crema” pretinsului Partid Național Liberal trebuia să se întrunească pentru a-și preciza poziția în legătură cu propunerea social-democraților de a trece din nou la o piață a energiei electrice măcar semi-reglementată. Până la ora încheierii acestor simple note nu avem știință despre ceea ce au decis cei din conducerea pretinsului Partid Național(în cazul de față, cam antinațional, n.m. I.P.).
LA LIBERALI, GRIJA URMAȘILOR E NULĂ! În loc de încheiere, îndrăznesc să citez un aforism al unui mare învățat clujean, Iuliu Hațieganu: „Conștiința națională înseamnă mai întâi recunoștință și respect înaintașilor, apoi răspunderea și grija urmașilor”. Cât despre „grija urmașilor”, în cazul pretinșilor liberali, aceasta este, după cum se vede, una nulă!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here