Pregătiri pentru noul an școlar. Admiterea la liceu, fără media claselor 5-8

1475

Ministerul Educației a eliminat media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu începând cu anul școlar 2022-2023. Marți, ministrul Educației va purta discuții cu Inspectoratele Școlare Județene și cu prefecții pentru a stabili toate detaliile despre începerea anului școlar. La discuții va asista și premierul Nicolae Ciucă.

„În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea naţională. Având în vedere ca în anul şcolar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a şcolii, în ipoteza în care nici în anul şcolar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru examenul naţional de bacalaureat”, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
În premieră, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023.
„Bursele sociale şi de studiu se vor acorda în condiţiile îndeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absenţe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale şi obţinerii calificativului anual Foarte Bine în clasa a IV-a)”, a afirmat ministrul Educaţiei.
Ministrul Educației a anunțat că marți, alături de premierul Nicolae Ciucă, va avea o videoconferință cu Inspectoratele Școlare Județene, dar și cu prefecții din toate județele. Discuțiile se vor axa pe deschiderea noului an școlar, care va debuta pe data de 5 septembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here