Evaluarte națională: Proba la matematică

1325

Examenul de Evaluare Naţională 2022 continuă azi cu proba scrisă la matematică. Absolvenţii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Aproape 156.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi joi să susţină proba la matematică, a doua din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2022.

Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30, a anunţat Ministerul Educaţiei. Candidații la Evaluare Naţională 2022 trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise de la Evaluare Naţională 2022 este de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.

Probele sunt monitorizate audio-video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here