Prima țară din UE unde prostituția devine legală

2633

Premieră în Europa. Belgia a devenit prima țară din UE care autorizează prostituția! De la 1 iunie, lucrătoarele și lucrătorii care activează în domeniul sexual sunt recunoscuți ca „profesioniști” cu drepturi depline în Belgia, ca și toți ceilalți angajați din câmpul muncii, scrie Național.ro.

Parlamentul belgian a votat, în martie, o lege importantă privind dreptul penal în materie de infracțiuni sexuale.

În Belgia prestează 26.000 de prostituate

Printre principalele măsuri se numără integrarea noțiunii de consimțământ, o definiție juridică mai largă a violului, dar mai ales dezincriminarea totală a prostituției!Scopul este de a alinia Codul Penal belgian la problemele actuale din societate.

Potrivit Poliției Naționale belgiene, există 26.000 de prostituate în această țară. Cu toate acestea, până acum, prostituatele au lucrat într-un cadru foarte vag, iar activitatea lor, deși ilegală, era tolerată de autorități. În același timp, nu toate prostituatele aveau o activitate regulată. Astfel, conform Universității Catolice din Leuven, există mai puțin de 6.000 de asemenea persoane.

Este probabil ca această clarificare legislativă să schimbe regulile. Potrivit textului votat de parlamentari, prostituatele se pot bucura de acum înainte de aceleași drepturi ca toți lucrătorii belgieni. În plus, vor putea avea acces la toate tipurile de protecție socială – de la boală la șomaj – în același mod ca și angajații „clasici”, scrie Le Point.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here