Clubul Pandurii Târgu Jiu a solicitat azi Ligii Profesioniste de Fotbal să respecte legile din România

405

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a transmis astăzi un document oficial către Liga Profesionistă de Fotbal prin care solicită respectarea legilor

din România şi să pună în aplicare sentinţa civilă pronunţată de Tribunalul Gorj şi devenită irevocabilă prin decizia Curţii de Apel Craiova.

Iată documentul transmis astăzi spre soluţionare, preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal de către C.S. Pandurii, prin Marin Condescu (preşedinte club Pandurii):

Către:

Liga Profesionistă de Fotbal

(numită în continuare L.P.F.)

Domnului Dumitru DRAGOMIR,

Preşedinte

Bucureşti, 24 Februarie 2011,

Re: suspendarea executării sancţiunilor aplicate C.S. Pandurii Lignitul Tg.-Jiu prin încheierea din data de 08/02/2011 pronunţată de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul L.P.F.

Stimate Domnule Preşedinte:

Subscrisa, CS PANDURII LIGNITUL TG.-JIU (numită în continuare C.S. Pandurii), cu sediul în Tg.-Jiu, Str. Victoriei nr. 22, Jud. Gorj, România, prin reprezentant legal Marin CONDESCU – Preşedinte, vă solicităm imperativ ca în termen de 24 de ore de la comunicarea prezentei să luaţi următoarele măsuri:

– să convocaţi de urgenţă organismul jurisdicţional competent să dispună suspendarea executării sancţiunilor aplicate C.S. Pandurii Lignitul Tg.-Jiu prin încheierea din data de 08/02/2011 pronunţată de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul L.P.F.;

– să luaţi toate măsurile necesare în vederea reprogramării jocului C.S. Pandurii – F.C. Oţelul Galaţi contând pentru etapa a XIX-a;

– să luaţi toate măsurile necesare în vederea operării transferurilor care au primit dată certă de la Secretariatul L.P.F.;

– să luaţi toate măsurile necesare în vederea punerii în executare a Sentinţei Civile nr. 44 din 11/02/2010 pronunţata de Tribunalul Gorj şi rămasă irevocabilă prin Decizia nr. 626 din 04/05/2010 a Curţii de Apel Craiova.

În calitatea dumneavoastră de Preşedinte al L.P.F. aveţi obligaţia de a verifica aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare, inclusiv a hotărârilor instanţelor puterii judecătoreşti din România care funcţionează în conformitate cu dispoziţiile Constituţiei României.

C.S. Pandurii a informat în mod repetat instituţia pe care dumneavoastră o conduceţi asupra faptului că Hotărârea nr. 13 din 09/07/2009 a C.S.L. şi Decizia nr. 6 din 06/08/2009 a Comisiei de Recurs sunt ilegale fiind adoptate cu încălcarea Statutelor şi Regulamentelor FIFA şi FRF. În consecinţă, aceste hotărâri sunt lipsite de efecte juridice fiind pronunţate de organisme jurisdicţionale care funcţionau în afara dispoziţiilor legale şi statutare în vigoare.

Totodată, vă reamintim că decizia nr. 77/CF/2009 pronunţată de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal care a stat la baza adoptării hotărârilor sus-menţionate a fost desfiinţată de către instanţele judecătoreşti din România, iar L.P.F. este obligată să recunoască hotărârile acestor instanţe.

Referitor la legitimarea jucătorului de fotbal Iordache Ilie la clubul AEK Atena vă rugăm să observaţi că aceasta s-a realizat în baza unor documente false emise de Federaţia Româna de Fotbal cu complicitatea Comitetului Executiv din care faceţi şi dumneavoastră parte. De altfel, aceste fapte fac obiectul unor dosare penale aflate în curs de cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie.

În concluzie, vă solicităm să efectuaţi toate demersurile indicate mai sus pentru a impiedica producerea unor grave prejudicii materiale şi morale Clubului nostru. Deoarece în prezent L.P.F. încalcă în mod grav legislaţia română în vigoare, precum şi hotărârile instanţelor judecătoreşti, avem toată convingerea că, în calitatea dumneavoastră de Preşedinte al L.P.F., veţi acţiona pentru a reintra în legalitate şi veţi înceta să mai ascultaţi opiniile unor „specialişti” care acţionează contrar intereselor dumneavoastră şi ale instituţiei pe care o reprezentaţi.

Cu aleasă consideraţie,

Marin CONDESCU

Preşedinte

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here