Poți rămâne fără bani în cont! Avertismentul Poliției

2028

Hackerii vin cu noi tentativă de fraudă pe zi ce trece. Mai nou, utilizatorii de telefoane de tip smartphone pot rămâne foarte ușor fără bani în conturile bancare dacă deschid anumite mesaje, anunță România TV.

Hacketii trimit un mesaj simplu direct pe telefonul mobil.

Așadar, mulți utilizatori au primit un mesaj în care li se promiteau câștiguri importante. Li se spune că pot câștiga de la 50 la 2.000 de euro pe zi dacă iau legătura cu un cont asociat unui număr de telefon din România. Din curiozitate sau pentru că nu știu la ce să se aștepte, mulți români aleg să dea curs propunerii respective fără să știe în ce se bagă.

”Salut! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/cu normă întreagă. Salariul zilnic este de 50€ – 2000 €, vă rugăm să contactați Telegram pentru a accepta munca…”. Așa sună mesajul pe care numeroase persoane îl primesc de câteva zile bune.

Poliția Română a fost înștiințată de această tentativă de fraudă și a ținut să le transmită un avertisment tuturor românilor care s-ar putea afla într-o astfel de situație.

”Inventivitatea celor care vor să ne fure datele și banii poate fi combătută doar prin atenția și prudența noastră!Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă!” au transmis polițiștii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here