Ca la noi, la nimeni – Săracii mai săraci, ex-parlamentari mai bogați!

827
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „A fi sărac și a nu dispera e greu. A fi bogat și a nu deveni arogant este și mai greu.” – Confucius

De luni bune, guvernarea PSD-PNL-UDMR se tot chinuie să se țină de o promisiune – aceea de a introduce vouchere pentru pensionarii cu pensie de mizerie – sub 1.500 de lei – cărora le-au zis că vor primi 50 de euro la două luni (o nimica toată, cam 4 lei pe zi!) și 30 de euro, lunar, copiilor din familiile defavorizate. Scandalul a ținut mult, întrucât Partidul Social Democrat propunea 50 de euro persoanelor vulnerabile până la sfârșitul anului 2022, iar pretinsul Partid Național Liberal vroia 100 de euro lunar fără să precizeze până când. PSD și PNL s-au ciondănit, dar n-au dat nimic!
GUVERNUL CIUCĂ MINTE CU VAUCERELE! Să nu credeți cumva că infimele sume promise ca vouchere persoanelor vulnerabile și, respectiv, copiilor din familii defavorizate ar fi însemnat mare lucru. Nici pomeneală! Ei bine, dar mai degrabă rău de tot, promisiunile Guvernului Ciucă reprezentau doar 250 de lei la două luni pentru persoanele vulnerabile, adică 4 lei pe zi, cât să-și poată cumpăra doi covrigi la prețurile de acum. La elevii din familii defavorizate jalea ar fi fost și mai mare. Dar ce să vezi? NU sunt bani, iar Guvernul Ciucă admitea că pentru început banii vor veni de la Buget și apoi de la Comsia Europeană. Dar Madam Comisia Europeană, aia de la Bruxelles, nu-i de acord să plătească decât jumătate din sumă.
O sumă deloc de neglijat, din moment ce voucherele însumate ar reprezenta 950 de milioane de euro, adică aproape un miliard de euro!
În vremea aceasta tulbure, cu crize peste crize – energetică, sanitară și socială – și război la graniță, unde Rusia Țarului Putin a invadat Ucraina, iar efectele crizei economice s-au accentuat, prețurile au explodat și inflația a ajuns de nestăpânit!
PROFITORII JUDECĂ PROPĂRIILE BENEFICII! Ieri, joi, Curtea Constituțională a României a luat o decizie șocantă, stabilind că este neconstituțională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale foștilor parlamentari. A fost o decizie cu scandal și cu țipete. Doar trei membri ai CCR au votat împotrivă și șase pentru. Printre cei șase se numără și foștii parlamentari Valeriu Dorneanu și Cseke Atilla, care, evident, sunt printre principalii beneficiari ai deciziei CCR, luate în urma unor sesizări!
LEGE BUNĂ ÎN 2021, PROASTĂ CONFORM CCR ÎN 2022! În februarie 2021 existau cam 800 de parlamentari, ce vor primi pensiile speciale înapoi, deși acestea nu au fost obținute pe bază de contributivitate, știut fiind că și acum, ca și atunci, parlamentarii primesc indemnizații barosane. Aceste pensii speciale vor putea fi primite chiar și retroactiv dacă foștii parlamentari se adresează instanțelor de judecată. Unii vor primi sume imense, chiar și de 15.000 lei lunar. Bani, evident, nemunciți!
Pentru cei care au judecat această sesizare la CCR e o rușine, fiind ei înșiși foști parlamentari. Întrucât foștii parlamentari lacomi au sesizat și contestat cu nesimțire pierderea „pensiei speciale”!
Decizia CCR nu e doar o rușine, ci și o jignire față de toți românii sărăciți de guvernările proaste, așa cum se dovedește și cea de astăzi.
Deci pentru cei oropsiți, cei vulnerabili nu s-au găsit nici măcar 50 de euro la două luni, ca vaucere, iar pentru cei bogați se reintroduc pensiile speciale ca să fie și mai bogați!
PESTE 10 MILIOANE DE EURO ANUAL PE PENSII SPECIALE! Ca să vă faceți o socoteală, România va trebui să plătească 6.600.000 de euro anual pentru 542 de foști deputați și încă 4.000.000 euro pentru 227 foști senatori.
Cum aminteam, România are cele mai mari prețuri din ultimii 18 ani și cele mai mari prețuri din Uniunea Europeană!
ION PREDOȘANU

P.S. PIERDERI MARI PENTRU CNP! Legea prin care se atribuiau ilegal pensiile speciale fusese abrogată în 17 februarie 2021! Vă dați seama câte alte pierderi la Bugetul și așa firav al Casei Naționale de Pensii se vor adăuga dacă lacomii foști parlamentari se vor adresa în instanțe să primească pensiile speciale și retroactiv?!(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here