Proprietarii viilor de struguri de masă primesc 1.200 de euro/hectar, ajutor de minimis

1237

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește o nouă schemă de ajutor de minimis, pentru care va aloca 15 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro.

Sprijinul financiar vizează susţinerea producţiei de struguri de masă, iar valoarea maximă prevăzută în noua schemă de ajutor de minimis este de 1.200 euro/ha şi se plăteşte în lei la cursul de schimb de 4,9475 lei, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021.

Potrivit proiectui de HOTĂRÂRE pentru aprobarea Programului de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022, pus în dezbatere publică pe site-ul MADR, schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României și vizează strugurii de masă Vitis vinifera ssp. Vinifera, nu și soiurile cu destinaţie mixtă, scrie Bugetul.ro.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru producţia de struguri de masă, beneficiarii prevăzuți la art. 4 alin. (2) trebuie trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: a) să solicite ajutorul de minimis; b) să utilizeze o suprafaţă cultivată cu struguri de masă, de minimum 1.000 mp şi maximum 10 ha inclusiv, marcată la loc vizibil cu o placă-indicator, pe care să se găsească inscripţia

„Program susţinere struguri de masă, anul, beneficiar numărul, Direcţia Agricolă Judeţeană/a Municipiului Bucureşti”; c) să obţină o producţie de minimum 6.000 kg struguri de masă/ha de pe suprafaţa prevăzută; d) să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cu plantaţiile de struguri de masă, în anul 2022, la specificaţia vii nobile pe rod, pentru struguri de masă; e) să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, completat începând cu data înființării culturii și avizat de OFJ; f) să facă dovada producției minime realizate potrivit prevederilor lit. c) prin documente justificative, în funcție de forma de organizare”, se arată în proiectul de act normativ, conform agro-tv.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here