Ca la noi, la nimeni – După eșecul Cîțu, vine Președintele Ciucă!?

818
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Omul frumos în ziua de azi e cel ce urcă invers pe scară, înfruntând nu numai turma care coboară, dar și insultele ei!” – Dan Puric

Duminică, de Ziua Floriilor pentru catolici, a avut loc Congresul extraordinar al ceea ce a mai rămas din pretinsul Partid Național Liberal, după plecarea fanfaronului Orban Ludovic (secui cu tată și bunic după tată, mari mahări ai Securității comuniste, deci nicidecum liberali!) cu o halcă din partidul pretins liberal, și care în mod fals se revendică din Brătieni, dar și după demisia „Supermanului” Florin Vasilică Cîțu (cacaofonie intenționată) de la cârma PNL.
CIUCĂ LA BUTOANELE PNL! Congresul a pus capăt șefiei de o săptămână a interimarului Gheorghe Flutur, o rămășiță a fostului PDL băsist, instalat confortabil în coasta actualilor pretinși liberali. La căldurică – în vreme ce în restul țării era frig, vijelii și grindină – într-o sală a fostei Casa Poporului, candidatul unic Nicolae Ciucă, prim-ministru și general în rezervă, și-a mai pus pe piept decorația de președinte al pretinsului PNL!
Mă rog, candidatura unică a fost pusă de președintele interimar Gheorghe Flutur pe seama condițiilor dificile, cu război la graniță, criza economică, criza socială, criza facturilor la energie electrică și la gaze punând țara la grea încercare.
Șobolanul europarlamentar Rareș Bogdan a scos din mânecă o presupusă și nenumită agenție de sondare a opiniei publice, care, cică, aseară sau astăzi, urma să anunțe niște rezultate ale unei anchete sociologice iluzorii ce ar plasa pretinșii liberali în apropierea social democraților. Și că în această anchetă situația ar sta cam așa: PSD – 31,1%, PNL – 22,2%, AUR – 16,2% și UDMR – 5%!
Pretinșii liberali, în frunte cu prim-vicepreședintele Rareș Bogdan sunt convinși că „au potențial de creștere”. Rareș Bogdan îndemnând: „Haideți să-l valorificăm și să nu ne batem joc de ceea ce a rămas pentru că peste doi ani trebuie să mergem în fața oamenilor cu realizări, nu cu proiecte.”
IOHANNIS, MARELE ABSENT. Supranumit, totodată, și Marele mut, Preș. Klaus Werner Iohannis este cel care a absentat de la Congresul extraordinar al pretinsului PNL, în ziua votului pentru Generalul în rezervă Nicolae Ciucă președinte.
Chiar și așa, Nicolae Ciucă a făcut un comentariu despre președintele României. El a spus că: „PNL trebuie să fie alături de președintele Klaus Iohannis, care este alături de noi. Și noi, la rândul nostru, trebuie să fim alături de domnia sa!”, a declarat Ciucă.
La Congresul PNL din urmă cu o jumătate de an, când Florin Cîțu a fost votat președintele pretinsului PNL, Preș. Klaus Werner Iohannis nu numai că a participat, dar i-a și făcut acestui ipochimen o propagandă deșănțată. La acea vreme, atât Preș. Klaus Werner Iohannis cât și Florin Cîțu mușcau din social-democrați, primul devenind enervant prin repetarea scrâșnită, printre dinți, a sacadatului PeSeDe! Iar Cîțu îl imita, cam fără voce. Ca un scopit!
BĂLMĂJELILE LUI CÎȚU. De duminică, oficial, Nicolae Ciucă este președintele pretinsului PNL. Moțiunea „Uniți pentru o Românie Stabilă și Puternică” a obținut 1.060 voturi pentru din 1.120 voturi valabil exprimate. 159 de voturi nu au fost utilizate, în timp ce 60 de voturi fuseră anulate.
Liber-strâmbistul Florin Cîțu a reiterat că: Nu a fost confortabil cu alianța cu PSD și că regretă că nu s-a retras la momentul în care aceasta a fost realizată. Și eu, personal, regret că o nulitate ca Superman Câțu a ajuns prim-ministru și președinte al Senatului. E la mintea cocoșului că fără PSD nu se putea forma o majoritate și nici Cîțu nu ajungea președinte al Senatului. Iar acest Cîțu nu vizita SUA ca președinte al Senatului, însoțit de zurlia Alina Gorghiu. Unde sigur, Cîțu a călcat în străchini, supărându-și protectorul de la Cotroceni – Iohannis, care de atunci a cerut mazilirea lui din fruntea pretinsului PNL.
ION PREDOȘANU

P.S. CIUCĂ, PREȘEDINTELE ROMÂNIEI? ȘI DACĂ PSD ARE CANDIDAȚI MULT MAI VALOROȘI!? Cât despre intenția lui Nicolae Ciucă de a deveni președintele României în 2024, mai e mult până departe. Și, în primul rând să vedem cum scoate România din multiplele crize în care se află acum. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here