Ca la noi, la nimeni – Războiul schimbărilor și echinocțiul de primăvară!

850

Motto: „Arată-te puternic când ești slab și slab când ești puternic.”
Sun Tzu, Din Arta războiului

Și a fost Ziua 25 a războiului declanșat – fără vreun motiv rațional sau logic – de Armata Roșie a Federației Ruse asupra Ucrainei, numai pentru că așa a vrut Dictatorul și Criminalul de război Vladimir Putin, apreciat astfel și de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. A continuat cu noi atacuri ucigătoare asupra orașelor ucrainene. La Kremlin, e disperare. După ce a mai arestat anterior doi dintre capii serviciilor secrete FSB, Putin a mai arestat un responsabil militar de rang înalt pentru „scurgeri de informații”.
DISPERARE LA KREMLIN, CONTRAOFENSIVĂ UCRAINEANĂ. Iar Ucraina a trecut la contraofensivă și cere Chinei să exercite presiuni asupra Rusiei și să joace un rol „important” pe plan global. În această vreme, activitatea partidelor pro-ruse din Ucraina a fost suspendată de autorități. Totodată, scade numărul refugiaților ucraineni. 10.000 de persoane au intrat, totuși, în România în ultimele 24 de ore.
Până duminică, peste 1,5 milioane de copii au fugit din Ucraina. Al 5-lea general rus a fost ucis în Ucraina, duminică, de la începutul războiului. Ca semn că Vladimir Putin se teme că va fi otrăvit, el a concediat 1.000 de oameni din personalul său de la Kremlin: oameni din Grupul de pază al Președintelui Dictator, bucătari, persoane care gustau mâncarea înainte de a consuma El și alții.
RUSIA BOMBARDEAZĂ CU ARME INTERZISE DE CONVENȚIA DE LA GENEVA! Se pare că „Războiul (adică invazia, n.m. I.P.) se termină cel mai târziu în mai”. Cel puțin așa susține Aleksei Arestovich, consilier al Șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
Rusia invadatoare anunță că a lansat din nou rachete de croazieră și hipersonice. După cele hiperbarice. În fața unor asemenea arme nimicitoare și interzise de Convenția de la Geneva, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere o întâlnire urgentă de negociere între domnia-sa și Criminalul de război Vladimir Putin.
Duminică, 20 martie, a fost Echinocțiul de primăvară, când ziua este egală cu noaptea. Și este momentul începutului primăverii astronomice. Potrivit astrologului Daniela Simulescu, până la următorul echinocțiu: „Unele alianțe, fie politice, fie sociale, fie mediatice, nu vor mai fi cum sunt acum, se schimbă, dar de dragul schimbării pentru a liniști apele.” Daniela Simulescu a făcut și previziuni pentru români: alianțe spulberate, bani „exact cum e momentul”.
SPRIJIN DIN AUSTRALIA. Pe lângă setul de sancțiuni ale Statelor Unite ale Americii și ale Uniunii Europene împotriva invadatorului Ucrainei și a reprezentanților săi, de duminică, Australia a impus o interdicție imediată asupra exporturilor de alumină și aluminiu, inclusiv bauxită către Rusia, după cum a anunțat ieri Guvernul său, ca parte a sancțiunilor în curs de aplicare împotriva Moscovei pentru invazia în Ucraina.
De asemenea, Guvernul Australiei a declarat că va dona cel puțin 70.000 de tone de cărbune Ucrainei pentru a satisface nevoile sale energetice. Guvernul australian a promis, totodată, echipamente militare suplimentare și ajutor umanitar pentru Ucraina, precizează Mediafax.
Ion PREDOȘANU

P.S. DEPORTĂRI DE UCRAINENI ÎN SIBERIA! Exprimându-se despre asediul orașului Mariupol – cel mai afectat de bombardamentele Armatei Roșii invadatoare -, președintele Volodimir Zelenski, nominalizat la Premiul Nobel pentru pace, a spus: „O teroare care va fi ținută minte pentru secolele viitoare”. Presa locală vorbește și despre deportarea mai multor mii de ucraineni în Rusia. Adică, de fapt, în Siberia! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here