Frumoasa Oloba, camaradul patruped al jandarmilor gorjeni, a ieșit la pensie

1228

Câinele de serviciu, Oloba, a ieșit la pensie! Frumoasa ciobănească a participat la numeroase misiuni pe care le-a îndeplinit cu succes. IJJ Gorj anunță că ea va fi luată acasa de partenerul ei de serviciu, jandarmul Mihai Ianoși.

”Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, ne-am luat rămas bun de la Oloba – câinele de serviciu, ciobănesc german, de peste 10 ani, care a ieșit la pensie.
Oloba, a lucrat încă de la repartizarea ei în unitate, numai împreună cu conductorul câini serviciu – plutonier adjutant Ianoși Mihai din cadrul Detașamentului Mobil.
Au urmat împreună cursurile Centrului Chinologic ,,dr. Aurel Greblea” Sibiu, fiind specializată în categoria patrulare-intervenție iar ulterior a fost evaluată periodic.
A participat la numeroase misiuni specifice Jandarmeriei Române în județul Gorj, executând misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, de patrulare și însoțire la adunări publice, la competiții sportive, etc.
Conductorul de serviciu, ne-a transmis că a fost o parteneră de încredere pe timpul misiunilor dar și atentă și afectuoasă, fiind astfel în centrul atenției copiilor la toate activitățile organizate în Piața Prefecturii sau în unitate.
Aceasta și-a îndeplinit stagiul de serviciu, iar datorită vârstei i-a fost afectată starea de sănătate și nu a mai putut fi folosită în misiuni. A fost preluată astăzi de partenerul de misiuni, care se va preocupa de acum înainte de îngrijirea ei la domiciliul personal.
Colegul nostru ne-a asigurat că nu este o despărțire, ci este o continuare a camaraderiei, acesteia fiindu-i asigurate toate condițiile pentru existență, pentru că este foarte atașată de el”, a transmis instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here