Ca la noi, la nimeni – Războiul murdar rusesc face pacea mai îndepărtată!

864
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dacă toată lumea ar lupta doar pentru propriile convingeri, nu ar exista război”
Război și pace, Lev Nicolaevici Tolstoi

A trecut și a opta zi din războiul declanșat de Armata Roșie a Federației Ruse, din senin și fără niciun motiv, împotriva Ucrainei.
Zeci și sute de blocuri de locuințe ale orașelor Ucrainei au fost rase, spitale, școli și grădinițe distruse încât e limpede că cererea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, către Tribunalul Internațional de la Haga, în care acuză Federația Rusă și pe conducătorul ei de crime împotriva umanității – cerere susținută și de România – care a fost admisă este întrutotul justificată!
CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII. În ultima săptămână, peste 2.000 de civili ucraineni au fost uciși, iar în jur de un milion au luat calea pribegiei spre a se salva de la o moarte sigură. Noaptea de miercuri spre joi, bombardamentele asupra Kievului și Harkovului au continuat, ca și asupra unor orașe de la graniță sau din sudul Ucrainei, în special Odesa și Nicolaev.
A fost distrus și depozitul de petrol din Cernihiv. În vremea din urmă, Micul Stalin – cum mai este numit Putin – e criticat în premieră de la Kremlin pentru invazia „jenantă”. El începe să fie părăsit de tot mai mulți ruși! Iar Kremlinul se încurcă în declarații, fiind neobișnuit pentru un diplomat de carieră precum ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lvov, să acuze statele occidentale „că vor război nuclear”.
Războiul murdar continuă, dar joi, de la ora 16:00, a avut loc o nouă rundă de negocieri între delegațiile Ucrainei și Rusiei, în regiunea Brest, din Belarus. În mod normal, conform normelor de drept internațional, pe timpul negocierilor, armele ar fi trebuit să tacă! Ca să nu mai vorbim de faptul că negocierile nu se desfășoară într-o zonă neutră, din moment ce Belarusul dictatorului Lukașenko sprijină militar acțiunea de invadare a Ucrainei, la ordinul celuilalt dictator – Putin!
În timp ce mașina de război a Rusiei dă rateu după rateu pe frontul ucrainean, un consilier de rang înalt de la Kremlin a rupt rândurile celor tăcuți, declarând că invazia ordonată de putin este „jenantă”, iar liderul de la Moscova acționează periculos, ascultând de sfaturile unui cerc restrâns, format din generali și spioni lingușitori, care îi spun, oricum, ce vrea el să audă.
ARMATA RUSIEI, DEMORALIZATĂ. Pe câmpul de luptă, numeroși soldați ruși, demoralizați, se predau fără luptă, adică fără să opună rezistență, ba chiar și dezertează, plângându-se că au fost trimiși pe post de „carne de tun”, într-un război care nu este al lor.
Nu doar liderii occidentali se întreabă dacă nu cumva decizia lui Putin de a invada Ucraina și de a plasa arsenalul nuclear al Rusiei în stare de alertă maximă este un semnal al unei stări de dezechilibru în care se afundă liderul de la Moscova.
Un consilier de top de la Kremlin a rupt rândurile pentru a cere o încetare a focului în Ucraina, în timp ce a criticat invadarea ca fiind „jenantă! Pentru Rusia. Într-o intervenție fără precedent, Andrei Kortunov a declarat pentru „Sky News” că „mulți dintre noi sunt deprimați”, după ce Putin a făcut din țara sa o paria pe scena internațională.
„Nu înțeleg logica pe care Putin o are în prezent, propriul raționament ce justifică acțiunile pe care le-a făcut”, a mai spus Andrei Kortunov, citat de „Daily Mail”.
DOVEZI ALE CRIMELOR DE RĂZBOI. El a adăugat că Ucraina și Occidentul trebuie să se așeze la masa negocierilor cu Rusia pentru a pune capăt acestui război costisitor. Cu mari pierderi materiale, de ambele părți, dar și în vieți omenești nevinovate. Cum spuneam, numai în ultima săptămână, au murit peste 2.000 de civili ucraineni, printre care și numeroși copii. Concomitent, o serie de interceptări ale unor mesaje radio indică faptul că trupele nu respectă ordinele Moscovei de a bombarda orașe ucrainene și se plâng că au rămas fără alimente și fără combustibil.
Unele dintre mesaje sunt „dovada unor crime de război”, deoarece dezvăluie că Kremlinul a ordonat trupelor rusești să tragă cu rachete în zonele urbane, susține Samuel Cardillo, fondatorul „ShadowBreak”, citat de The Sun.
ION PREDOȘANU

P.S. URSULA VON DER LEYEN ȘI PREMIERUL POLONIEI, LA BUCUREȘTI. În cursul zilei de joi, atât la Palatul Cotroceni, cât și la Palatul Victoria au avut loc două evenimente importante. Președintele Klaus Iohannis a primit vizita Președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a felicitat România pentru sprijinul umanitar acordat refugiaților ucraineni, stabilind ca țara noastră să fie un centru pentru a strânge ajutoarele umanitare destinate Ucrainei, centru subvenționat de CE. Iar la Palatul Victoria, Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a avut ca oaspete pe Premierul Poloniei și cele două Guverne au ținut o ședință comună. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here