Ca la noi, la nimeni – Apocalipsa vine de la Răsărit?!

885
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Un mic apocalips. Că moartea mea e moartea lumii mele”
Valeriu Butulescu, Din Imensitatea punctului (Psalmi țigănești)

Afirmam și în comentariul de marți că poporul Ucrainei, în frunte cu președintele Volodimir Zelenski, luptă eroic împotriva invadatorilor Micului Stalin, cum mai este numit Vladimir Putin. Un criminal adevărat, comparabil cu Hitler și cu Stalin pe care-i copiază strălucit. În tot ce au avut aceștia mai malefic.
Toate frustrările Micului Stalin, toate neîmplinirile lui din familia destrămată și din cârmuirea proastă a unei țări cât un continent – Federația Rusă, moștenitoarea fostei URSS, care la rândul ei era un imperiu bolșevic creat în granițele mult blamatului Imperiu Țarist – se manifestă groaznic prin războiul declanșat fără vreun motiv asupra Ucrainei.
PUTIN, CRIMINAL DE RĂZBOI! Marți, după a șasea zi de război, Satana de Putin încă nu cucerise niciun oraș mare din cele zece ale bravei Ucraine, dar făcuse multe victime omenești, în special printre civili. Bombardase Harkovul – al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, cel mai mare centru industrial dar și urbe cu 20 de universități. La bombardamentele asupra Hakovului, a orașelor Mariupol și a altora mai mici, criminalul Putin folosise rachete balistice, trăseseră tunurile sale ultramoderne și utilizase chiar rachete termobarice, interzise de Convenția de la Geneva.
Ar mai fi multe de spus despre dezastrele pe care trupele Federației Ruse le-au comis pe teritoriul unei țări suverane și independente cum este Ucraina. Președintele Zelenski a cerut Tribunalului Penal Internațional de la Haga să-l judece pe Putin pentru crime comise împotriva umanității!
EROUL ZELESKI. La atacurile furibunde ale invadatorilor ruși, ucrainenii s-au comportat admirabil fiind alături de armata lor, la care au venit în ajutor și voluntarii civili încât au făcut ca pierderile să fie mai mici. Este posibil ca primii ruși aruncați în lupta inegală să fi fost mai tineri, mai puțin instruiți. Oricum, Eroul celor șase zile este Președintele Zelenski și poporul său, extrem de unit, și care a dat dovadă de un patriotism rar întâlnit.
INSPIRAȚIA EROULUI ZELENSKI. Luni, președintele Zelenski a avut inspirația de a se adresa Uniunii Europene printr-o scrisoare semnată la o transmisiune în direct, cerând printr-o formulă specială primirea de urgență a Ucrainei în Uniunea Europeană.
Tot în direct, Președintele Zelenski s-a adresat Parlamentului European, de unde-a primit aplauze la scenă deschisă, fiind un foarte bun comunicator: „Luptăm pentru patria noastră Ucraina, pentru pământul strămoșesc dar și pentru pacea și liniștea Europei. Cu noi alături, Uniunea Europeană va fi mai puternică.”
În vremea tulbure a zilei de marți, cu cele trei ceasuri negre, un convoi militar denumit Convoiul Morții al invadatorilor ruși, convoi cu tancuri și blindate lung de 64 de kilometri se îndrepta spre Kiev.
„Suntem cei mai puternici oameni, ucrainenii sunt incredibili”, sunt doar câteva cuvinte afirmate de Președintele Zelenski în fața Parlamentului European.
Agravându-se situația, Președintele Klaus Iohannis a convocat, pentru a doua oară în ultima săpătămână, Consiliul Suprem de Apărare a Țării. La finele căreia, președintele Iohannis a făcut o declarație de presă.
Principalele idei sunt că procentul ce va fi acordat creșterii capacității de apărare și înzestrării moderne a armatei va crește, de la 2%, la 2,5% din PIB. În plus, se va trece la realizarea independenței energetice a țării, iar pe teritoriul României se va crea un centru unde se vor strânge ajutoarele umanitare pentru Ucraina.
Cum se spune, mai târziu decât niciodată. Totuși, ne aflăm în fața unui anunț care trebuia făcut mai demult. Polonezii au cumpărat tancuri moderne de la americani, grecii au luat submarine din Germania, iar noi nu avem nici măcar elicoptere de atac. Deși acestea se puteau produce la IAR Ghimbav.
IOHANNIS, CONTRAATACĂ. Marți, televiziunea Antena 3 a prezentat un anunț de la televiziunea publică a Federației Ruse. După ce, cu două zile mai înainte, Micul Stalin amenințase cu folosirea arsenalului nuclear, un crainic rămas la post încă de pe vremea URSS ne amenința și el: „Dacă Rusia nu va mai exista, ce rost are să mai rămână lumea!!!” Adică, după Putin urmează Apocalipsa!
ION PREDOȘANU

P.S. PUTIN PĂRĂSIT DE CHINA. Și totuși, Dumnezeu nu doarme. O știre de ultimă oră zice așa: „Pentru Putin s-a sfârșit.
China (cea mai mare putere mondială și fostă aliată a Micului Stalin, n.m. I.P.) face un pas spre Ucraina. Normalitatea învinge demența”(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here