Ca la noi, la nimeni – Tăvălugul războiului Rusiei!

969
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Putin este un Hitler al zilelor noastre.” – Fost Președinte al Ucrainei

În dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022, armata Federației Ruse a învadat nevinovata Ucraină. O țară desprinsă din fosta URSS și care-i stătea ca un ghimpe în coastă actualului Țar de la Moscova – Vladimir Vladimirovici Putin. Cu mult superioară numeric – peste 150.000 de militari înarmați până-n dinți – armatei Uncrainei, până după amiază tancurile armatei rusești ajunseseră să pătrundă inclusiv în capitala Kiev, nefiind inscripționate. Ca să nu se știe ale cui sunt.
Până pe la orele 16.00, se înregistraseră sute de morți dintre militarii ucraineni și tot sute de civili au fost răniți. Ne-am fi așteptat ca, spre deosebire de războiul din 2014, când aceiași soldați ruși – mai prost înarmați ca acum – când au intrat în regiunile Donețk și Lugansk, armata ucraineană să fie și ea mai bine pregătită. Din păcate, replica armată ucraineană n-a fost una pe măsură.
ȚARUL PUTIN, CINIC ȘI CRIMINAL. S-a atacat din patru direcții, începând evident cu așa-zisele Republici Populare Donețk și Lugansk, din Nord, adică din Belarus, dar și din Sud, dinspre Crimeea. Cum spunea cu o seară înainte, miercuri seara adică, fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, „Ordinea mondială va fi schimbată”.
Ar fi greu să apreciem unde se vor opri militarii ruși, dar nu este exclus ca un stat independent, precum Ucraina, să fie spulberat de pe harta lumii. Nu este imposibil, ca la citirea acestor rânduri triste, Kievul să fi fost cucerit și Puterea – Președinție și Guvern – să fi fost înlocuite cu unele obediente Moscovei și, deci, lui Putin.
Practic atacul armatei Federației Ruse, mai precis invazia în Ucraina, se vrea o lovitură dată întregii lumi și un atac la democrația occidentală. Ce-i drept, Statele Unite ale Americii, prin declarațiile și măsurile luate de Executivul condus de președintele Joe Biden, Comisia Europeană – doar până la scrierea acestor simple note grave – președintele acesteia, Ursula von der Leyein, a avut vreo patru intervenții prin care reafirmă unitatea de acțiune a țărilor membre ale Uniunii Europene. Ca și a multor țări democrate precum Marea Britanie, Norvegia, Japonia și Australia. Numai că, din păcate, în vremea asta, în Ucraina se moare.
UNDE SE VOR OPRI RUȘII? L-am ascultat pe analistul militar Ion Petrescu și afirmațiile domniei sale mă îngrozesc pur și simplu. întrebat unde se vor opri invadatorii, analistul militar Ion Petrescu a declarat că după cucerirea Ucrainei, inamicii stabilității și democrației se vor îndrepta spre Țările Baltice și apoi la Republica Moldova.
Cert este că în autoproclamata Republică Transnistriană, Federația Rusă are cel puțin 2.000 de militari, un imens depozit de armament și, dacă nu mă înșel, chiar o fabrică de armament! La care se mai adaugă încă 12.000 de militari transnistreni.
În timp ce Republica Moldova, condusă de președintele Maia Sandu, are o armată mică și o poziție de neutralitate. Omul politic Maia Sandu îți iubește patria și a declarat, de joi, Stare de urgență!
CONSECINȚE ECONOMICE DURE ASUPRA ROMÂNIEI. Așa cum afirma Daniel Dăianu, asupra României vor fi consecințe economice dure ale războiului Rusia-Ucraina. Ca și cum nu ne-ar ajunge crizele actuale: cea energetică, cea sanitară, cea socială și chiar o guvernare ineficientă.
ION PREDOȘANU

P.S. Începând de joi după-amiază, România a început să primească refugiați ucraineni.
În condițiile în care pe teritoriul Ucrainei sunt sute de mii de români de care statul nu se ocupă, chiar deloc. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here