Ca la noi, la nimeni – Guvernul promite pachet de măsuri de protecție!

714
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Pune Guvernul să conducă deșertul Sahara și în 5 ani vei descoperi că este lipsă de nisip.” – Milton Friedman

De la bun început recunosc că nu mă dau în vânt după a găsi motive de laudă pentru Guvernul Ciucă. Unul bazat pe coaliția dintre PSD și PNL – partide cu ideologii diferite și cred că și cu interese așijderea. Mă rog, în coaliție mai este și UDMR, plus deputații Minorităților naționale alta decât cea maghiară.
MINIȘTRII CATASTROFĂ LA FINANȚE. O coaliție cu largă majoritate, dar care ia măsuri bune rar și cu țârâita. Tocmai din pricină că nu primează interesul național, ci acela de partid sau de gașcă. Am dubii și în privința unor miniștri, pe care-i apreciez ba ca incompetenți, dacă nu chiar și rău intenționați. Unul ar fi Dan Vîlceanu, de la ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, favoritul lui Florin Cîțu și continuator al „genialului” în cele rele.
Lui Cîțu și lui Vîlceanu le revine rușinea de a fi făcut împrumuturi fără număr, la dobânzi mari și pe termen scurt încât avem cel mai mare deficit bugetar din toată istoria postdecembristă. Parlamentul l-a chemat, în mai multe rânduri, pe ex-ministrul Finanțelor Publice din Guvernul Meu I, zis și Iohannis-Orban, dar nesimțitul pretins liberal și fost pușcăriaș, fie și numai pentru 48 de ore în SUA, nu s-a prezentat niciodată!
CALAMITATEA NATURALĂ VIRGIL POPESCU. Perspectivele rezolvării crizei facturilor la energie electrică și la gazele naturale sunt sumbre! Atât pentru populație, cât și pentru firme ori companii, de regulă cele românești. Cât despre calamitatea naturală de la Ministerul Energiei, individul numit Virgil Popescu, ce să mai zic?
El încurcă lumea și țara în domeniul energiei electrice și gazelor naturale cam de prin luna noiembrie 2019! Lui i se datorează și actuala criză a facturilor, ipochimenul fiind acela care-a introdus liberalizare prețurilor la energia electrică. Cum la moțiunea simplă introdusă în Parlamentul României împotriva lui Virgil Popescu, PSD a votat pentru menținerea acestui incapabil în funcția de ministru al Energiei, nu le putem acorda nici social-democraților notă de trecere!
DE LA CIUCĂ, DE DOI BANI SPERANȚE. Miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă ne-a dat oarecari speranțe: „Suntem aproape de finalizarea pachetului de protecție pentru evoluția prețurilor la energie.”
Declarația a fost făcută înaintea începerii ședinței de Guvern de miercuri. Deie Domnul să fie adevărat și să revenim, în notele de mâine, cu confirmarea dregerii busuiocului pentru ca populația și firmele/companiile să fie sprijinite de la 1 aprilie 2022 încolo. Fără a fi păcăleală!
ION PREDOȘANU

P.S. Guvernul a adoptat, miercuri, hotărârea privind organizarea și funcționarea Comitetului de monitorizare a Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Este o măsură binevenită și care-l va scuti, probabil, pe Dan Vîlceanu să calce în gropi. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here