Ca la noi, la nimeni – Zbaterile dinaintea diminuării facturilor!

783
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Singurul mod de a obține ce e mai bun dintr-o ceartă este să o eviți”– Dale Carnegie

Micșorarea facturilor uriașe, ce se anunță de la 1 aprilie 2022, este o temă ce se dezbate de mai bine de o lună de zile. Fără a se întrevede, cât de cât, o finalitate. Există o mai veche ordonanță de urgență de plafonare și, deci, de reducere a facturilor. Ce-i drept, mai veche. Dar care, din păcate, deși Partidul Social Democrat s-a zbătut nu acționează și pentru trecuta lună ianuarie. Așa că, ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor la energia electrică e valabilă doar pentru lunile februarie și martie.
PSD ÎNTR-O PARTE, PNL ÎN CEA OPUSĂ! A trecut o lună de zile de când coaliția de guvernare – în care PSD trage hăis și PNL trage cea, cum se spune în popor pentru cei înhămați la jug – și nu se prea observă că ar exista o minimă înțelegere între cele două mari partide. Mai este un fel de a spune, întrucât PSD este în continuă creștere, iar pretinsul PNL se afundă în zona de jos a sondajelor.
RĂZBOIUL DECLARAȚIILOR. Este cert că liderul Marcel Ciolacu, ca social-democrat, nu poate să aibă totdeauna aceeași opinie cu președintele pretinsului PNL, 22. Iar Cîțu scapă foarte adesea hățurile și intră-n gardul minimului limbaj civilizat. Cum se zice, dacă prostia ar durea…
Evident, Marcel Ciolacu își apără electoratul și propune o reglementare a tarifelor la energia electrică de la 1 aprilie încolo. Sare ca ars liberalo-libertinul Florin Cîțu, un accident al școlilor din România care i-au dat, doi ani la rând, nota 4 la examenul de treaptă, la un liceu din Râmnicu Vâlcea, apoi, iar doi ani de rateuri la admiterea în Academia de Studii Economice din București. Unde-a picat „strălucit”, tot cu media 4!
INFRACTORUL EX-PREMIER. Cum-necum, s-a învârtit de o presupusă universitate în statul american Iowa unde, cică, ar fi urmat și un master. Iar printre ele, s-a mai pricopsit și cu o amendă penală încât a fost obligat să-și vândă autoturismul și a mers un an pe jos. Fusese prins băut la volan și mai consumase și stupefiante. N-a făcut decât 48 de ore pușcărie. Tot ca infractor a fost dat afară de la Ing Bank, întrucât „lucrase” la devalorizarea leului!
PROPRIETAR A 75 HECTARE DE PĂDURE, SE TEME DE COMUNISM! Luni, a sărit ca ars auzind că Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a propus reglementarea pieței de energie de la 1 aprilie 2022. „Doar n-o să ne întoarcem în comunism!”, a gângăvit „genialul! Cîțoist.
O reglementare, așa cum a propus-o colegul de coaliție, Marcel Ciolacu, nu are cum să renască perioada în care el lua note de 4 la examene din pricina comunismului.
Acum, are 75 de hectare luate ilegal, în zona stațiunii Voineasa, din județul Vâlcea. Și, dacă mai rămânea prim-ministru, marioneta ne amenința că ar mai fi luat 100 de hectare de pădure. Aici îl doare pe ipochimen!
ION PREDOȘANU

P.S. SE RUPE COALIȚIA? Astăzi, are loc o ședință a coaliției în care se va încerca reglementarea tarifelor la energie. Dacă nu se va reuși, PSD e gata să iasă de la guvernare și să declanșeze alegeri anticipate! La auzul unei asemenea ipoteze, Florin Cîțu l-a trimis pe Marcel Ciolacu la Cotroceni.
De parcă Iohannis ar fi un fel de bau-bau pentru democrația originală din România! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here