Ca la noi, la nimeni – Vânt groaznic în țară, vânt de sărăcie în buzunare!

820
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „La omul sărac, nici boii nu trag.” – Zicală românească

Prostia introducerii liberalizării prețurilor la energia electrică și la gazele naturale este pe cale de a fi rezolvată grație intervenției energice și prompte a prim-ministrului Nicolae Ciucă, susținut de către miniștrii Partidului Social Democrat din guvernul cârmuit bine de Generalul în rezervă. Un om destoinic și care se dovedește extrem de potrivit pentru crizele prin care trece țara, în special criza energetică.
VREME GREU SUPORTABILĂ. La cât de greu o duce poporul, cu salariile și cu pensiile înghețate și în anul 2022, numai situația groaznică a climei greu suportabile de acum ne mai lipsea. Avem vânturi puternice în toată țara, cod portocaliu de viscol în multe zone, iar pe crestele munților vânturile bat cu viteza unui uragan, depășind 145 km/h! În Gorj, așa ceva s-a petrecut pe drumul dintre Novaci și Rânca!
Iar meteorologii anunță vreme severă și în următoarele zile, cu temperaturi negative sub media anuală a lunii ianuarie. Intensificările de vânt asociate cu viteza viscolită a zăpezii acoperă jumătate din țară, aflată sub cod de vânt puternic, cu rafale, cum spuneam, ce depășesc 145 Km/h. Numai asta ne mai lipsea, la sărăcia ce bate ca un vânt prevestitot de secetă prin buzunarele românilor.
De mai multe luni de zile, cetățenii României au mai fost victime și ale facturărilor greșite la energia electrică și la gazul metan. În județul Botoșani, aberațiile furnizorilor au adus facturi de zeci de mii de euro la un spital, iar la o școală de fix 56.000 de euro!
CIUCĂ PUNE FURNIZORII CU BOTUL PE LABE! Luni, la început de cumplită săptămână, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat o ședință de Guvern la care i-a chemat „băieții deștepți din energie”. Ei, așa-zișii băieți deștepți, și-au asumat erorile de facturare – la peste un milion de familii – și au promis că greșelile nu se vor mai repeta!
„Am văzut familii cu venituri mici, instituții(printre care școliși spitale, n.m. I.P.), reprezentanți ai cultelor, centre sociale cu facturi foarte mari. Statul are responsabilitatea de a proteja oamenii și de a interveni în acest sens. Vă cer să remediați problemele și cei care au avut de suferit în noiembrie, decembrie și ianuarie să aibă facturile recalculate, iar greșelile remediate. Refaceți facturile și asigurați oamenii că nu vor plăti în plus pentru greșeli de facturare. Măsurile Guvernului vor reglementa situația astfel încât oamenii să nu fie obligați să plătească penalități”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.
FACTURILE SCAD LA JUMĂTATE. Furnizorii de energie electrică și gaze naturale au agreat noile măsuri anunțate de Guvern pentru compensarea și plafonarea prețurilor, angajându-se, totodată, să depună eforturi susținute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate. Furnizorii vor reface facturile, iar cele deja achitate se vor deduce din următoarea factură. Așa că, așa cum a anunțat senatorul PSD Daniel Zamfir: „Facturile la gaze și la lumină vor scădea cel puțin la JUMĂTATE!”
ION PREDOȘANU

P.S. REDUCEREA TVA-ULUI LA 5% LA ENERGIE! Intenția liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, era de a reduce TVA-ul la 5% pentru energia electrică și la gazele naturale și să-l reducă la zero pentru părincipalele produse alimentare.
Din păcate, varianta a doua – cea cu reducerea TVA-ului la ZERO pentru produsele alimentare principale – nu poate fi suportată de Buget, după cum susține ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here