Ca la noi la nimeni – Atacurile bezmetice şi arta contraatacului

405

Imediat după vernisajul de la Palatul parlamentului, m-am lipit de un televizor şi am tras cu urechea la delirul verbal al Guvernatorului Traian Băsescu. În acelaşi studio, aştepta Preşedintele Senatului şi al PNL, Crin Antonescu, fiert de furie.

Nu mă aşteptam să se deştepte cel ce se credea cândva Zeus. S-o iei ca gaia maţul cu chestii fumate şi ireale, gen lovitură de stat, şi iminenţa Pactului de coabitare. Trebuie să nu ai toate ţiglele pe casă dacă te pretinzi preşedinte şi afirmi bazaconii bezmetice de-a dreptul ca: „Ponta şi Antonescu sunt ca doi bebeluşi”. Atacurile total aiurea nu s-au oprit, iar singurul care nu-l bagă-n seamă pe gureşul din Dealul Cotrocenilor este primul ministru Victor Ponta. Arta contraatacului are ascunzişurile sale. Şi când credea bezmeticul că-i este lumea mai dragă, consiliul superior al magistraturii s-a trezit din mai vechea letargie şi s-a detaşat de ieşirile anacronice ale celui ce se pretinde apărătorul democraţiei şi independenţei Justiţiei.
Cel mai vocal, ca de obicei, individul Traian Băsescu, se dovedeşte implicat până peste poate în scandalul procurorului Papici. Guvernatorul aflat ilegal pe post de preşedinte este găsit vinovat de Consiliul Superior al magistraturii – CSM – în cel puţin două situaţii. Prima, că l-a sunat pe procurorul general al României şi i-a spus ce trebuie să facă şi, al doilea, că a scos pe goarnă afirmaţia conform căreia Pactul de coabitare este inclus în MCV(ori în MCV nu există un asemenea benchmark…).
Telefonul dat procurorului general este taxat de CSM ca o imixtiune sau presiune asupra conducerii Ministerului Public, iar minciuna referitoare la alăturarea unui pact politic cu MCV-ul este de natură să dovedească o subordonare politică a Justiţiei.
Spre a nu fi acuzaţi de răstălmăcire, să-i dăm cuvântul judecătorului de la CSM Horaţius Dumbravă: „Nicio funcţie din sistemul judecătoresc, fie că sunt instanţe sau parchete, nu trebuie să facă obiectul unui pact de coabitare pe funcţiile de conducere, sper să fie doar un zvon al mass-mediei, dar noi trebuie să aflăm acest lucru şi aceste lucruri putem să le aflăm în urma unei verificări făcute de Inspecţia Judiciară”.
Lovitura de graţie dată cetăţeanului guraliv Traian Băsescu este dată de însuşi Preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, în plenul consiliului, când a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări dacă declaraţiile (numitului) sunt sau nu de natură să aducă atingere independenţei Justiţiei: “Ori singurele declaraţii neverificate sunt cele ale şefului statului. Iar telefonul dat procurorului general şi dezinformarea cu falsa legătură dintre MCV şi Pactul de coabitare sunt mai grave decât ieşirea verbală a premierului Ponta, care a fost analizată de CSM. Mai rămân de analizat conduita şi declaraţiile lui Traian Băsescu!”
N. ROŞCA

P.S. Esenţa celor afirmate de Crin Antonescu poate fi rezumată în cuvintele: „Terminaţi-o cu pactul, că suntem de râsul lumii”. El pune declaraţiile din atacurile deşănţate ale lui Băsescu pe seama „unei îmbătrâniri accelerate” (N. Roşca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here