Ca la noi la nimeni – Distrugătorul României se vrea Premier din 2014!

332

Marea păcăleală a coabitării are ca substrat – previzibil şi reuşit, deocamdată – salvarea imaginii ex-preşedintelui Traian Băsescu. Actual Guvernator al unei Colonii a occidentului. Încearcă primul ministru, Victor Ponta, să reuşească măcar o parte din promisiunile electorale ale USL şi trage nădejde să guverneze până-n 2016.

Chiar şi ieri, marţea ce pornise abrubt cu tânguirile lui Crin Antonescu despre faptul că ar candida la prezidenţiale chiar şi fără sprijinul PSD. Măi, să vezi. Numai că Victor Ponta, mult mai abil, a declarat că USL şi implicit PSD-ul îl vor susţine în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din decembrie 2014, aşa cum s-a convenit, pe acelaşi lider PNL, aflat în pierdere de viteză şi încredere. Chiar şi în propriul partid. La disoluţia căruia sapă vajnicii truditori cu vocea ori condeiul, bine plătiţi de Traian Băsescu.
Şi ieri, să te cruceşti, nu alta! Individul ce s-a ales cu faima de distrugător al normalităţii din România, fitilistul ce răspândeşte intrigi ajutat de mai toate serviciile secrete subordonate, ca şi de procuratura ori Justiţia încă obediente sapă şi iar sapă. La imaginea externă a României, pe care o deplânge. Oare nu el i-a boscorodit în fel şi chip pe ruşi, ne-a certat până şi cu China, iar mai nou alta zice. Cam toate vorbele sale îl descriu cel mai bine pe… năbădăiosul Traian Băsescu! Cu toate relele lui, pe care le vede acum în ochii altora. Precum orbul ce nu vede bârna din ochiul său. Acelaşi individ lucrează vârtos la dezmembrarea PNL, gândind la un nou pol de dreapta. Cu Mişcarea Populară – devenită în sfârşit partid înscris le tribunal – dar mai ales cu ruperea din actualul PNL a unei hălci maxime. Că doar Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban abia aşteaptă fie debarcarea Crinului Antonescu, fie candidatura la părezidenţiale a fostului prim ministru Călin Popescu Tăriceanu. Om cu calităţi şi cunsocător de limbi străine, civilizat şi necertat cu preşedintele Traian Băsescu pe vremea când mimau circul harţei perpetue.
Iar acest Gică Contra al normalităţii – cetăţeanul Băsescu Traian -, ridicat în şeaua Mişcării Populare şi a altor firimituri de partiduleţe politice înafară de liberalii pe care-i vor fura de sub nasul lui Crin Antonescu, sub titulatura polului de dreapta se visează prim ministru de prin decembrie 2014 încolo. La cât de adormiţi sunt parlamentarii şi politicienii de azi, nimic nu este exclus.
Ar fi cazul să pricepem că nu de amorul propriu ori al Mişcării Populare atacă el Guvernul şi USL din toate poziţiile. Inclusiv în cazul proiectului-afacerii Roşia Montană. Al cărei avocat din oficiu – şi, probabil, pe bani buni şi mulţi a fost – încă din 2005 încoace. Şi azi, ca oiţa bălaie, atacă Proiectul Cabinetului Ponta. Pe care se grăbeşte să-l considere necontituţional. Înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională a României! Cum să nu aibă dreptate primul ministru Victor Ponta atunci când i-a replicat ipochimenului Băsescu faptul că el cu mânuţa lui a semnat legi privind PETROM, ROMPETROL ori alte companii şi, vorba lui Victor Ponta, se pare, chiar în cazul contractului cu firma americană Bechtel.
N. ROŞCA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here