Ca la noi, la nimeni – În așteptarea Crăciunului sfânt

823
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „În această zi a iertării, nimeni să nu-și răzbune vreo greșeală! În această zi a bucuriei să nu împărțim durerea! În această zi blândă să nu fim aspri! În această zi liniștită să nu fim arțăgoși!” – Sfântul Efrem Sirul(306-373)

Astăzi este abia ziua de joi, cea în care – după ce a primit avizele necesare în comisiile de specialitate ale Parlamentului României – se va dezbate și se va vota, tot pe repede înainte, Bugetul de stat pe anul 2022, precum și Bugetul asigurărilor sociale pe același an. Desigur, nu este cea mai bună soluție dar aceasta a fost dorința expresă a prim-ministrului Nicolae Ciucă, deși social-democrații preferau adoptarea Bugetului pe 2022 la sfârșitul lunii ianuarie.
GENERALUL CIUCĂ, DREPȚI LA BRUXELLES! Așa cum se obișnuiește, prima vizită în străinătate a unui nou prim-ministru român este la Bruxelles. Până aici, nimic deosebit. Ceea ce a surprins foarte tare, deși ar fi fost de așteptat pentru un General în retragere precum Nicolae Ciucă, e poziția de drepți pe care domnia sa a luat-o în fața Președintelui Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen.
O doamnă, altfel simpatică dar anchetată, după câte știm, împreună cu fostul Guvern Cîțu – Guvern pe care-l credeam al României, dar el era de fapt al coaliției PNL, USR și UDMR, așa-zisa Coaliția Austerității – pentru achizițiile de vaccinuri anti-COVID-19, din care România a cumpărat, nici mai mult, nici mai puțin, de 120.000.000 bucăți, adică de doze!
ORDINE DE LA BRUXELLES?! Chiar dacă, printre întrevederile domniei sale, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a deschis vorba despre ridicarea vizelor, deci de o posibilă intrare a României în selectul Spațiu Schengen, cât și despre MCV, promisiuni clare nu a primit în legătură cu cele două pietre de moară care atârnă de gâtul țării noastre.
În schimb, deși nu este cumva vreo specialistă în epidemiologie, distinsa Doamnă Ursula von Der Leyen și-a permis să dea indicații României în lupta contra pandemiei! Măi, să vezi! Și noi care avem specialiștii noștri, iar România se află în scenariul verde și nu în cel roșu, cum sunt majoritatea țărilor occidentale, am aflat cine-i dă ordine primului ministru, Nicolae Ciucă.
DRUMUL SPRE LINIȘTE. De Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului nostru – Iisus Hristos – Ziua sfântă a Crăciunului, și din pricina lipsei banilor, mai toți românii își petrec cele trei zile în familie, inclusiv pe cea închinată Sfântului Apostol Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan.
Cu fiecare zi se apropie Crăciunul, până vom putea spune, ca și Maica Tereza: „E din nou Crăciun de fiecare dată când îi dai voie lui Dumnezeu să-i iubească pe ceilalți prin tine…”
Tuturor cititorilor, încă de pe acum, le doresc un sincer La mulți ani! și pace-n suflete.
Cu fireasca iertare și iubire a aproapelui nostru.
Normal, inclusiv, sau în primul rând, și celor care poartă numele de Ștefan, Ștefania, Ștefănel ori Ștefănuț.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here