Beneficiile șamponului fără sulfați – mituri și proprietăți

4426

Șampoanele produse în masă conțin adesea constituenți chimici nocivi, care nu doar dăunează părului și scalpului, dar și pătrund în organism, afectând starea generală a corpului.  Pe când produsele fără sulfați și parabeni sunt catalogate drept naturale sau organice https://makeup.ro/categorys/723605/, deoarece nu conțin componente care dăunează sănătății și au la bază substanțe care asigură o îngrijire inofensivă.

Ce sunt parabenii și sulfații? 
Aceste componente au fost folosite în cosmetică încă din prima jumătate a secolului XX.
Sulfații sunt produse rafinate de petrol, divizate în două categorii: SLES și SLS. Ambele substanțe sunt degresante excelente și, de asemenea, cresc semnificativ cantitatea spumei produse. Cel mai periculos este sulfatul de sodiu SLS, deoarece afectează organismul la nivel celular, modificând structura proteinelor.
În majoritatea țărilor, sunt impuse restricții asupra concentrației de săruri de acid sulfuric. Doza maximă admisă este de 1%. Unii producători adaugă emolienți pentru a minimiza efectele negative ale sulfaților. Dar nici măcar acest lucru nu este 100% sigur.
Parabenii sunt conservanții care prelungesc durata de viață a șamponului, împiedicând înmulțirea bacteriilor și a microorganismelor. În lipsa acestora, compoziția produsului se va deteriora la cel puțin 2-3 zile, după ce intră în contact direct cu aerul.

Ce se adaugă la șampoanele naturale în loc de parabeni și sulfați?
Producătorii nu au găsit încă un analog inofensiv pentru parabeni, așa că pur și simplu îi înlocuiesc cu alți conservanți:
-benzoat de sodiu;
-sorbat de potasiu.
În ceea ce privește sulfații, au găsit substituenți care sunt fabricați din ulei de cocos și glucoză.

Avantajele șamponului fără sulfați:
-Conține mai puține substanțe chimice, fiind potrivit chiar și pentru utilizarea zilnică.
-Elimină toate toxinele și redă strălucirea naturală a șuvițelor.
-Întărește părul, regenerează firele afectate și nu usucă foliculii de păr.
-Revitalizează scalpul și echilibrează producția de sebum.
-Saturează fibra capilară cu micronutrienți utili.
-Menține nuanța părului vopsit.

Mituri despre  produs:
Deoarece șampoanele organice au câștigat popularitate relativ recent, nu toți le-au studiat detaliat. De aceea au apărut diverse mituri, precum:

Mitul 1 – șampoanele fără sulfați sunt complet inofensive.
Este adevărat că ingredientele pe bază de plante sunt folosite în compoziție. Cu toate acestea, șampoanele sunt obținute chimic. Prin urmare, dacă nu există sulfați în produs, acest lucru nu îl face complet inofensiv. Doar că atunci când îl folosești, probabilitatea de a avea probleme cu părul și scalpul este cu mult mai mică decât atunci când folosești produse convenționale.
Putem spune cu siguranță că șampoanele fără sulfați oferă o îngrijire blândă: nu irită pielea sensibilă, nu spală vopseaua, nu deteriorează structura firelor de păr și saturează cu elemente utile.

Mitul 2 – Șampoanele fără sulfati conțin doar ingrediente naturale
Au la bază  ingrediente naturale vegetale, dar, așa cum am menționat mai sus, sunt produse chimic. Dacă șampoanele ar fi complet naturale s-ar deteriora în 2-3 zile și ar fi foarte scumpe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here