Papa Benedict al XVI-lea a demisionat. Urmează şi oaspetele său Traian Băsescu?

404

O presupunere, cu valoare de premoniţie, afirmă că viitorul Papă va distruge Roma. Cum România este ortodoxă, doar Traian Băsescu s-a comportat aidoma unui Papă. Deşi el se credea doar „Zeus”, iar unii îl alintau că ar fi doar dictatorul Ceauşescu al II-lea.

Culmea este că între Papa Benedict al XVI-lea şi Dictatorul Traian Băsescu sunt mai multe asemănări decât deosebiri. Iar deosebirile par neimportante, primul fiind german şi catolic, iar al doilea român destul de neortodox. Mai ales dacă ne gândim că la căpătâiul/sicriul Prea fericitului Părinte Patriarh Teoctist râdea cu gura până la urechi.Ne aducem aminte că pe 9 februarie, Majestatea Sa Regele Mihai a participat la o ceremonie la care-a fost prezent şi Papa Benedict al XVI-lea. Ei, veţi zice, şi ce-i cu asta? Este, doar Traian Băsescu debita nerozii despre demisia Regelui Mihai, care fusese, de fapt, o abdicare forţată. Şi că el, vezi Doamne, ca Preşedinte nu poate demisiona. Atunci de ce-au demisionat preşedinţii Germaniei şi Israelului? Iată că a demisionat şi Papa. Deci se poate. Ca şi în cazul Papei, nici despre starea de sănătate a celui care a creat Regimul Băsescu nu ştim prea multe. Decât declaraţii oficiale, care după cum se ştie sunt mincinoase, de cele mai multe ori. Inclusiv starea de sănătate a Papei era gravă şi înainte e a-i succeda fostului Papă Ioan Paul al II-lea. Dar starea lui de sănătate, a viitorului Papă benedict al XVI-lea a fost ascunsă cu abilitate credincioşilor din întreaga lume.
Acum, când Guvernatorul României îşi aşteaptă sfârşitul – cântecul de lebădă, cum ar veni – s-a găsit să-i facă o vizită Papei Benedict al XVI-lea, la Vatican. Care Papă a demisionat, dar va asigura interimatul şi va sluji până pe 27 februarie seara, la ora 20,00. Are timp suficient să se întâlnească cu Traian Băsescu şi, de ce nu, să-i povestească din tainele demisiei.
*
Cât despre întâmplările politichiei româneşti, ieri s-a anunţat că “Traian Băsescu cu fustă”, cum a fost numită Elena Udrea va candida la şefia PDL. Treaba asta ne-a lăsat paf. Pentru c-o ştiam cam demultişor.
Ne-au scârbit bădărăniile, de ieri, care i s-au pus la cale fostului prim ministru Adrian Năstase, ca noi mizerii şi încă o încercare de umilire din partea Regimului Băsescu, un regim aflat foarte aproape de sfârşitul promis de către USL în campania electorală. În fond, Pactul dintre preşedintele Traian Băsescu şi primul ministru Victor Ponta începe să semene din ce în ce mai mult cu Pacea de la Cozia. Aceea dintre un prim ministru de mucava, Radu Vasile, cu nevastă unguroaică, Moriko (Maria, pe româneşte) şi Miron Cozma. Nu este exclus ca din primnăvară poporul să iasă iar în stradă, iar USL să fie obligată să se ţină de cuvânt. Măcar în ceea ce-l priveşte pe maleficul Traian Băsescu!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here