Lătratul la Lună, fâsuri marca DD!

383

Chiar şi dat pe mâna Parchetului, aşa zisul politician Dan Diaconescu încă face valuri de fum. Pentru televiziuni noi, el lansează petarde şi fumigene prin care-şi justifică eliberarea lui de către şeful Regimului Băsescu, la ultima reţinere.

Are un har aparte în a prosti lumea, chestie la care doar Traian Băsescu îl întrece. În rest, Traian Băsescu şi Dan Diaconescu au destule în comun. Nici n-ar merita să le enumerăm pe toate, fiindu-ne suficientă şi amintirea a doar uneia dintre asemănări. Ambii mint de îngheaţă apele şi din pricina asta, ca să pară uneori credibili ei se contrazic. Dacă Guvernatorul Coloniei numită încă România – Traian Băsescu – se contrazice şi de pe o zi pe alta, la paranoia lui, Dan Diaconescu o face şi în cursul aceleiaşi intervenţii. Fie ea şi o banală conferinţă de presă ad-hoc, ori o prezenţă într-un studio ca la România TV.
Unde, ipochimenul s-a străduit să semene zâzanie între PSD şi PNL, inventând ca într-un scenariu ştiinţifico-fantastic tot felul de remanieri guvernamentale. Plus mai multe schimburi de portofolii ministeriale între PSD şi PNL, în vreme ce primul ministru Victor Ponta e obligat să răspundă la întrebări aiurea. Toate generate de gogoşile şi fantasmele lui DD. Şi uite-aşa, după ce Dan Diaconescu a fost mai nociv pentru Oltchim decât toate guvernele precedente, cu excepţia Cabinetelor PDL – Boc sau MeReU -, ca strategie de viitor, privatizarea Oltchim s-a schimbat. Ca să nu mai apară impostori ca Dan Diaconescu, Oltchimul va fi repornit şi pregătit cu seriozitate pentru o negociere directă. Va fi exclusă o nouă licitaţie. Pentru că mincinosul de Dan Diaconescu atâta ar fi aşteptat. Să-i mai încurce încă odată pe cei din Guvernul USL. În felul acesta, impostorul va fi pus cu botul pe labe. A nu se înţelege că fantasmagoricul de Dan Diaconescu se va potoli. Nici vorbă! El va lătra la Lună ca şi până acum. Doar de aceia l-a scăpat Tătâne-său Traian Băsescu de pârnaie, ca să înjure ca la uşa cortului PSD şi Alianţa USL.
Mă rog, la o cu totul altă scară, şi fostul preşedinte-jucător Traian Băsescu lătra la Lună. Îi bruftuluia pe ruşi, pe chinezi şi pe oricine îi cerea lui Marele Licurici. Ce conta că bazaconii de genul „Marea Neagră-i lac rusesc!” şi altele, de felul acesta, aduceau şi încă mai aduc deservicii României. Pentru lătrăul cu apucături de lider politic regional nu conta interesul României, ci doar interesul personal sau ale grupurilor de interese pe care le reprezenta.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here