Manevră electorală plină de otravă! – Guvernanţii, încurcaţi de Băsescu?

379

Am vaga impresie că aşazisa privatizare a Oltchim cu jurnalistul Dan Diaconescu pe post de salvatorul poporului – nu zic al naţiunii! – nu se va realiza. Habar n-am, dar ceva miroase urât. Şi nici nu-mi dau seama cât de vinovaţi sunt pilotul de curse neînsurat nici la 40 de ani, scamatorul Vulpescu, şi nici ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Normal, neavând toate datele problemei, încerc să avansez nişte opinii. Oricum, Cabinetul Ponta are un plan B pentru reluarea activităţii combinatului Oltchim, treabă teribil de grea, dar realizabilă. Dinspre guralivul Dan Diaconescu, om ce poate fi acuzat de fals în acte publice şi dat pe mâna DNA, nu sunt nici măcar sunete. De parcă ar fi intrat în mormânt. Ştiu, îmi veţi zice că-i plecat niţel în Germania şi revine astăzi. Corect. Dar Germania nu-i pe altă planetă şi, dacă ar fi fost ceva serios în tărăşenia cu salvarea Oltchim, a CFR Marfă, a CFR Călători şi a Tarom ar mai fi chiţăit un pic şi de pe acolo. Pe unde s-a dus după piştari!
Dea Domnul să mă-nşel, dar seamănă cu o manevră electorală plină de otravă. Guvernatorul Coloniei încă numită România, fostul preşedinte-jucător Traian Băsescu, nu zice nici el pâs! Mâine este o şedinţă CSAT, iar problema Oltchim – chiar dacă-i de siguranţă naţională şi, mai ales, socială – nu e trecută pe ordinea de zi.
Privatizarea ori vânzarea acţiunilor Oltchim nu-i nouă, din moment ce el produce pagube ce depăşesc 500 milioane de euro acum. Guvernul PDL a încercat şi el de vreo două ori să scape de el, fără a reuşi. Portocalii au preferat să ascundă gunoiul sub preş. Şi în faţa opiniei publice, dar mai ales în faţa FMI! Acuzarea guvernului Ponta, în caz de eşec, nu-şi are rostul. Se vehiculează că în spatele lui Dan Diaconescu ar fi ex-ministrul Economiei, Adriean Videanu, şi fostul director general al Oltchim, Constantin Bobaru. Un manager care-a ruginit pe funcţie, semn că mai toate guvernele din ultimii douăzeci de ani îşi au partea lor de vinovăţie pentru declinul permanent al Oltchim!
Retras în cochilia lui de Guvernator al Coloniei România, Traian Băsescu, nu se poate să nu fi observat căderea în sondaje a PDL. Şi atunci, ca să uite lumea – opinia publică, adică – de păcăleala cu referendumul şi de neluarea în considerare a celor 8,5 milioane de votanţi, dintre care 7,4 milioane de oameni au cerut demiterea sa, ce-aţi spune de un scenariu. Normal, apocaliptic. Aruncarea în faţă a acestui Rockeffeler de România, cum se crede Dan Diaconescu. Treabă clocită la Cotroceni. Şi, uite-aşa, amărăştenii ar avea alt subiect de discuţie. Nu trecutul referendum. Guvernul USL ar pierde ca imagine şi PDL, dimpreună cu Traian Băsescu ar mai avea un respiro.
Oferit-i-mi, vă rog, un alt răspuns la întrebarea de ce tac atât Dan Diaconescu. Precum şi Traian Băsescu. Ultimul fiind, aduceţi-vă bine aminte, eliberatorul din pârnaie al lui Dan Diaconescu Direct.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here