Bombiţe mici, bombe mari!

495

CURSA LA RIAD. Timpul şi spaţiul nu-mi permit a detalia chestiunile legate de o dubioasă cursă comandată şi plătită de Administraţia Prezidenţială, parcă prin 2005, la moartea unui suveran de la Riad. Compania aeriană ciudată, aparţinând unui fost sovietic şi rus amic cu Guvernatorul de azi al României pe vremea când amândoi îşi reprezentau ţările: URSS şi RSR la Anvers – în străinătate.

Numai că amicul sovietic şi rus este cel mai mare mafiot în contrabanda cu armament a mapamondului. Compania confirmă că Administraţia Prezidenţială a comandat cursa şi a plătit-o, iar Traian Băsescu nu recunoaşte nimic. Aşa cum îi este felul. Oricâte dovezi ar exista, pilotul aeronavei, român de-al nostru, a declarat că informaţia poate fi făcută publică, iar lui nu i se va întâmpla chiar nimic pe teritoriul României. Cum ar veni, i se fâlfâie. Cam cum se petrec lucrurile şi cu acela care nu recunoaşte dreptul a 7,4 milioane de români de a-i cere să plece de la Cotroceni. Cine ştie, poate că viitorul, cu răbdare, îi va oferi surpriza locatarului ilegitim de la Cotroceni să dea seamă în faţa Justiţiei.
BĂSESCU ARE MEMORIA SCURTĂ. În timpul când primul ministru Victor Ponta se afla la Bruxelles, pe atunci preşedintele României a comandat un interviu la falimentara TVR 1. În care afirma că dacă Victor Ponta se va prezenta la conferinţa de presă fără preşedintele Barroso înseamnă că nu-l bagă nimeni în seamă. Ei bine, Guvernatorul Coloniei România s-a cerut şi el la Bruxelles. Unde-a ţinut o conferinţă de presă tot singur. Deci prietenii l-au părăsit. Barroso i-a acordat cel mult 11 minute! A hăhăit şi s-a rânjit la jurnaliştii luaţi de el în avionul prezidenţial, cu diurnă de la stat, dar tot degeaba. Nu-i pasă nici de România, iar de români şi mai puţin. Celor care-au votat pentru demiterea sa le-a oferit nu un răspuns, ci rânjete paranoice.
Respectivul cetăţean care îndeplineşte funcţia de Guvernator al României, până-n 2014 crede el, a mai ţinut o conferinţă de presă şi la Cotroceni. De pe pupitrul din faţa sa a dispărut inscripţia “ADMINIDSTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ”, care-a fost în locuită cu PREŞEDINTELE ROMÂNIEI. Ca explicaţie, a mai hă-hăit odată!
OLTCHIM şi TRATATUL DE LA MURIGHIOL. La Oltchim sunt greve şi privatizarea este iminentă. Una pe degeaba, care-ar putea dinamita Guvernul Ponta. Cel mai lucid comentariu pe seama dezbaterii din PE şi cum se pregăteşte România să-şi vândă mobile din casă îi aparţine lui Adrian Năstase. Care recomandă prudenţă Guvernului Ponta, recunoscând că între 2001-2004 şi Guvernul Adrian Năstase a procedat la unele privatizări greşite.
La finele săptămânii trecute, USL a mers în Deltă şi a împărţit colegiile electorale/parlamentare între PSD şi PNL. Eventual şi PC, dar n-avem ştire. Cert este că s-a negociat, Victor Ponta şi Crin Antonescu declarându-se încântaţi şi prevăzând un scor de 60% la alegerile din toamnă.
Am impresia că se cam grăbesc cei de la USL, iar unele capcane precum privatizările OLTCHIM şi celelalte dorite de aşazişii “prieteni” ai Guvernatorului s-ar putea să se transforme în pietre de moară legate de gâtul acestora. De aceea le-aş recomanda mai multă Răbdare şi maximă Prudenţă! Duşmanul nu-i încă învins, iar Regimul Băsescu e ca un balaur cu mai multe capete: CCR, CSM, DNA, Parchetul General şi Serviciile de Informaţii. Pe care încă le deţine!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here