Din ce în ce mai bine! CSM Târgu Jiu a legat patru succese în LNBM

949

Baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu nu au avut emoţii în meciul disputat sâmbătă seara în Sala Sporturilor. Trupa lui Jordanco Davitkov a făcut instrucție cu CSM Miercurea Ciuc, scor 97-67. A fost un joc fără istoric, dominat copios de gazde, care au confirmat statutul de favorite. De altfel, amfitrionii au câştigat toate cele patru sferturi: 25 – 15, 19 – 13, 27 – 14, 26 – 25. Cel mai bun marcator al formaţiei noastre a fost Ahmed Bashir, cu 27 de puncte. Stefan Glogovac a terminat cu 18 puncte, iar Brandon Sly a reuşit 17. Kevin Allen a bifat un nou double-double, cu 14 puncte şi 16 recuperări. Dintre jucătorii gorjeni, Octavian Ilie a prins 16, 42 minute pe parchet. A contribuit cu 5 recuperări, 2 puncte şi o pasă decisivă. Camil Berculescu a fost utilizat 8, 32 minute. A reuşit 3 puncte şi o pasă decisivă. Mihai Bădiţă a jucat 3, 18 minute, iar Alex Berca – 2, 54 minute.
În ciuda victoriei concludente, antrenorul Jordanco Davitkov a declarat că echipa sa poate evolua chiar mai bine.
“Am deschis meciul foarte bine, ne-am apărat foarte bine încă din prima repriză şi am creat o diferenţă destul de confortabilă, astfel că tot meciul am condus. S-au apropiat la un moment dat de noi, însă niciodată nu s-a pus problema câștigătoarei. Este bine că şi Bashir a demonstrat astăzi că ne poate ajuta foarte mult. Este în sfârșit gata de joc. Nu a fost cel mai bun meci al nostru, putem juca mult mai bine de atât. Avem patru victorii consecutive şi sperăm să continuăm pe trend ascendent”, a spus macedoneanul.
Următorul meci al formaţiei noastre va fi în deplasare la Piteşti.
“Am spus încă de la început că este o echipă nouă şi avem nevoie de timp pentru a ne suda. Ne cunoaștem tot mai bine de la meci la meci. O să urmeze acum un joc foarte greu la Piteşti, însă vrem să continuăm seria victoriilor. Vom face tot ce depinde de noi. Suntem mulţumiţi de cum a evoluat echipa în ultimele două-trei săptămâni. Trebuie să clădim pe acest lucru”, a adăugat Davitkov.
Principalul formaţiei noastre a apreciat şi revenirea fanilor în tribune şi speră ca rezultatele viitoare, coroborate cu scăderea cazurilor de coronavirus, să aducă şi mai mulţi spectatori în tribune.
“Suntem fericiţi, pentru că sportul şi baschetul se joacă pentru fani. Suporterii vin în funcţie de rezultate şi mersul echipei. Dacă la început am pierdut nişte meciuri, acum, după perioada de carantină, au fost destul de mulţi şi ne bucură acest lucru. Vor fi şi mai mulţi şi vom fi şi mai mulţumiţi când sala va fi plină”, a conchis antrenorul CSM-ului.
Omul meciului, Ahmed Bashir, a declarat că formaţia noastră devine mai omogenă pe zi ce trece.
„Astăzi am făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre de până acum în acest sezon! Simt că, în acest moment, ca echipă, începem să construim acea chimie. Cu siguranță cred că avem șanse mari să ajungem în play-off. Simt că avem toate piesele de care avem nevoie și dacă jucăm împreună așa cum am făcut-o astăzi, atunci doar cerul este limita. Vreau să adaug că m-am simțit minunat să avem fanii înapoi alături de noi. Le mulţumim pentru susţinere. Cu siguranță ne dau mai multă energie”, a spus jucătorul american.
Echipa de baschet are patru victorii şi șase înfrângeri în actualul sezon.
CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 14p, Brandon Sly 17p, Porter Troupe 7p, Ahmed Bashir 27p, Titus Nicoară 6p, Stefan Glogovac 18p, Camil Berculescu 3p, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 3p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Octavina Ilie 2p.
Antrenor principal: Jordanco Davitkov.
Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here