Poliţaiul (anti)naţional, birjarii verişori locali !

458

Nici măcar pe vremea când fusese suspendat pentru a doua oară din funcţia de preşedinte al României, Traian Băsescu – omul din garaj – n-a lăsat impresia că nu-i la putere. Şi atunci, ca şi în ultimii opt ani, dar şi ca în prezent CCR-ul, CSM-iul, Parchetul General şi DNA-ul ori serviciile de informaţii – ordinea este aleatorie – nu s-au dezis de Cârmaci.

Ba era suficient să strănute Zeus, ceva de genul: „Dle chestor, nu e-n regulă. Eu te-am pus în funcţie! Că mintenaş, DNA-ul ori procurorii se şi autosesizau. Că aşa le cerea Poliţaiul cam (anti)naţional, bunul „pretin” al lui Viktor Orban! Un ins de extremă dreaptă şi iredentist-sadea, care numai binele şi fericirea României nu le vrea. Cum ar veni, USL e la Putere dar eu comand. Ca pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea, parcă, cel cu „Statul sunt eu!”. Mă rog, o formulă niţel modificată, cum că Zeus ar fi democraţia şi toate instituţiile menţionate mai sus, care-au rămas în subordinea Măriei Sale, au păstrat statul de drep(t)ţi! DNA-ul şi-a făcut de cap şi prin unele sate gorjene, aşa că ce să ne mai mirăm de urmăririle şi ameninţările la vârf!
În ultimele zile, cu răbdare, primul ministru Victor Ponta încearcă prin munca Guvernului ce-l conduce să dreagă busuiocul şi să-mpartă sărăcia la cât mai mulţi. Pentru că bani nu poate, deşi Guvernul USL s-a ţinut de cuvânt cu raderea cotei impozitate ilegal de Cabinetul Boc şi următorul, cu mărirea salariilor bugetarilor atâta cât permite bugetul ajuns la fundul sacului.
Spusa ori prea supusa Curte a Băsescului a judecat într-un fel pe 2 august, a dat un termen cam prin 12 septembrie, iar după ce-a urechiat-o clăpăugul a redus perioada. Şi uite-aşa, la nunta fiicei preaiubite EBA cu SYDA, Mare Cârmaci avu parte de SPP-işti, de onorurile cuvenite Suveranului. Şi mai sâmbătă putu să-şi ducă consoarta, pe Maria Băsescu, la Neptun, în vila răposatului dictator pe care-l copiază, depăşindu-l în rele, Nicolae Ceauşescu şi s-o scoată niţel la Cireşica. Unde nu-i sigur că a băut sau chefuit singur-singurel.
Mai aflu că, într-un sat de la poalele muntelui, un viceprimar cu atribuţii de primar se comportă nu tocmai cuşer cu banii publici. Mai face chefuri, mă rog face act de prezenţă în poziţia de drepţi, el nefiind băutor fruntaş ca alţii de faţă la Fântâna Dai, la umbra încă falnicei păduri acum mănăstireşti Dumbrava. Şi asta n-ar fi nimic, dar le vorbeşte muierilor din sat cum nu se cade. Lui Tia lui Cătu, femeie la locul ei şi, totuşi femeie, i-a zis că ar fi c…vă.
Nici văru-su nu-i mai breaz. Om pe care-l credeam cu scaun la cap şi jurist priceput, dar care n-a condus decât… autoturismele personale, se văzu mai marele peste o colectivitate de 13 lucrători. Pe care nu i-a mai plătit de vreo două luni, cu toate că a mai angajat o femeie de serviciu. Că nu le are cu scoaterea din faliment a unei firme cu capital integral al primăriei mai treacă-meargă.
Numai cu una-i una şi alta-i alta. De parcă cei 13 ar lucra pe moşia lui tat-su, vericul îi face ca la uşa cortului. Ba cretini, idioţi şi-i ameninţă că-i de afară. Cu toate că ei n-au leafă şi nici alte sancţiuni. Doar că nu suportă mojiciile demne de un birjar ale administratorului.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here