Imposibila coabitare!

360

Mă număr printre cei care n-au crezut nicio iotă din vorbele aruncate între presupuşii adversari Traian Băsescu, preşedinte al României, şi Călin Popescu Tăriceanu, prim ministru şi bun administrator al ţării, la acea vreme. În care cei doi corifei ai Alianţei DA se arătau lumii ca inamici. A trebuit să mă-ntâlnesc cu un român ce lucra de foarte mulţi ani ca muzician la New York şi să văd că ştia acelaşi lucru ca mine. Curios, omul era mai patriot şi urmărea din New York aşazisele scandaluri de pe la noi.

Nu s-au contrazis niciodată în ceea ce priveşte afacerea murdară Roşia Montană, doar că pe atunci nici măcar sponsorul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din 2004, omul de afaceri american de origine maghiară – George Soros – nu dorea începerea exploatării aurifere. Încă nu deţinea majoritatea în Gold Corporations. Şi nici nu avusese întâlniri de taină – ca acum, în codrii Covasnei – cu Diktachiorul de Traian Băsescu! Un socru mic pus pe chefuri şi care aşteaptă invitaţia parlamentului să revină la Palatul Cotroceni, dacă această nemeritată chemare va veni.
De la numirea ca ministru de Interne a numitului prieten al Băsescului – Ioan Rus, m-am îndoit şi de harţa dintre suspendatul preşedinte Traian Băsescu şi primul ministru Victor Ponta. Ambii s-au arătat dispuşi să coabiteze. În condiţiile în care ex-preşedintele-jucător declarase că nu se poate schimba. Şi atunci? Cum e posibilă coabitarea. Una lăudată şi cerută de alt Mare Mincinos al României, europarlamentarul Theodor Stolojan. Ştiţi care! Acela care conducea PNL, în 2004, şi s-a aliat cu partiduleţul PD pe care l-a băgat în Parlament. Plus că Marele Combinator Traian Băsescu a plâns convingător, pentru fraierii de alegători, pe umărul celui retras din cursă şi a lăsat posterităţii acel murdar: „Dragă, Stolo!”
Colac peste pupăză Marele Mincinos retras din cursă pe motiv de… boala lui Calache şi înzdrăvenit la cap, crede el!?, ar vrea să-l credem şi acum când minte a nu ştim câta oară:<<Antonescu şi Ponta(sunt) orbiţi de eşecul demersului lor politic. Băsescu va coabita foarte bine cu premierul Ponta.>> În cazul lui Victor Ponta e posibil, din moment ce el a executat fără crâcnire cerinţele cancelariilor europene. Tot el l-a impus pe Ioan Rus la Interne şi a tot declarat chestii legate de coabitare. Nu şi Crin Antonescu, duşman neîmpăcat al lui Traian Băsescu! Care preşedinte-interimar Crin Antonescu recunoaşte voalat: „Anecdotic, cancelariile străine mi-au cerut să îl punem înapoi pe Băsescu. Nu direct.”
Astăzi, în Parlament, se va citi hotărârea CCR. Sunt posibile două scenarii. Ori USL va ataca şi va lua în seamă Proiectul senatorului PNL Ioan Ghişe ca Parlamentul să valideze Referendumul şi să-l demită pe suspendatul preşedinte Traian Băsescu sau s-o lase mai moale. Situaţie în care nu i-ar apăra pe protestatarii din Piaţa universităţii şi nici pe cei 7,4 milioane de români care au votat contra lui Traian Băsescu. Nu neapărat acum, dar prin septembrie ar putea să apară şi o variantă a PDL, UDMR, UNPR şi unii deputaţi ai minorităţilor naţionale care să încerce debarcarea primului ministru Victor Ponta.
P.S. La Berlin, s-a lansat „Naşa Merkel – şefa Mafiei – o carte incendiară despre cancelarul german Angela Merkel. Acea ferventă susţinătoare a lui Traian Băsescu şi a PDL. Scrisă de o fostă consilieră a lui Helmut Kohl şi fostă membră a partidului conservator condus de Angela Merkel – o dictatoare nu numai în partidul conservator, o personalitate care face ca puterile Parlamentului Germaniei să se reducă – comentează Deutsche Welle. Orice asemănare cu comportamentul ,lui „Cappo di Tutti Capii” – Traian Băsescu nu-i chiar deloc întâmplătoare!
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here