Nebuniile „Preşmierului” Băsescu!

394

Dacă declaraţiile tendenţioase, alunecoase şi adesea jignitoare n-ar avea niciun efect în spaţiul public românesc, atunci l-am lăsa pe preşedintele suspendat Traian Băsescu în plata Domnului. Din păcate, afirmaţiile sale deşănţate îl arată că este încă la comanda României. Inclusiv toate demisiile de luni sunt legate de Puterea şi de numele lui.

Eu, ca şi cei mai mulţi dintre consătenii mei, gândesc şi deci gândim că preşedintele, deocamdată suspendat, e o calamitate pentru acest neam. Dar, conform zicalei cu „cine zice, ăla e!”, ne-am trezit cu el vorbind despre fostul ministru de Externe, Andrei Marga, că „ar fi o calamitate!” Păcat că România nu are atâtea „calamităţi” precum Andrei Marga, filosof de talie europeană. Destituit, fără un motiv exprimat de primul ministru Victor Ponta, de la cârma ministerului de Externe exact când îl pusese la lucru şi-l adusese pe drumul cel bun. Aghezmuitul preşedinte suspendat, făcând glume proaste şi conforme cu incultura lui, mai zicea că „Andrei Marga nu-i bun de ambasador la Berlin, ci poate la Benin!” Şi-o fi dorit Titus Corlăţean această demnitate publică, nimic de zis! Şi Titus Corlăţean mai este şi din PSD, făcând parte din alte grupuri de interese. Numai că primul ministru Victor Ponta s-a scăpat, la o emisiune a lui Mihai Gâdea, de la Antena 3, cum că, vezi Doamne, Andrei Marga era o sursă de conflicte. Conflicte cu cine? Ei bine, cu Traian Băsescu! Unul cu care Victor Ponta, în ciuda aparenţelor, se are din ce în ce mai bine. Doar s-au înţeles, adică s-au aliat, şi în ceea ce o priveşte pe plagiatoarea Laura Codruţa Koveşi de la Parchetul General. Care nu va fi înlocuită! Pe lângă faptul că în 2012, România avu, săraca, parte de doi preşedinţi, de trei premieri şi o groază de miniştri – a se vedea desele remanieri – numai de stabilitate nu poate fi vorba. Ci de o instabilitate creată de Diktatorul Traian Băsescu, unul care va sfârşi, totuşi, precum agenţii Lenin, Stalin, Saddam Hussein, dictatori de prin America Latină, Africa ori Indochina. Că Ioan Rus a jucat strâmb, în contra USL, adică la două capete e limpede. El n-avea ce căuta la cârma ministerului de Interne, dacă nu cumva cineva a dorit, din start, ca referendumul să iasă prost. În fond, primul ministru Victor Ponta, care nu-i străin de nimic, deci nici de numirea lui Ioan Rus, pe care-l tot laudă, ceea ce cu Andrei Marga nu face, a anunţat că se renunţă şi la minirecensământul anunţat cu surle şi trâmbiţe. Aşa că pe 31 august, Curtea Constituţională a României va decide tot pe baza vechilor liste permanente. Aşa cum dorit-a Băsescu! Oricum, Judecătorul Suprem al Curţii Constituţionale este Preşmierul Traian Băsescu şi ce zice DiktaChiorul aşa face CCR. S-a ajuns şi la o erată în Monitorul Oficial, nesemnată de Augustin Zegrean, care anulează hotărârea CCR din 2 august. Se ştie, CCR are 9 membri, iar 4(patru!) sunt în concediu. Şi atunci cum o putea lua o nouă decizie ca să se schimbe pe prima, printr-o erată, pe cea publicată în Monitorul Oficial. Simpla telecomandă din mâna DiktaChiorului este suficientă?
Ion Predoşanu
P.S.
Pe bună dreptate, cetăţeanul român Aurel I. Rogojan se-ntreabă cum de au crescut cifrele electorilor români de la 16.597.508 în 1992 la 17.218.624(+621.146) în noiembrie 1996? Şi cum se explică creşterea numărului electorilor de la 17.699.727 în decembrie 2010 (la 17.842.103 în 2003) la 18.449.344(+799.617) în noiembrie 2004? Şi dacă mai sunt oameni ce gândesc sănătos, precum distinsul Domn Aurel I. Rogojan, nu s-or găsi şi alte mari spirite care să candideze şi chiar să câştige viitoarele alegeri prezidenţiale din România? Că de circari şi ciurucuri ne-am săturat! (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here