Hoţul neprins, preşedinte suspendat cinstit?

363

Nimic nu-l face pe eroul negativ al acestei Românii ce pierde din demnitatea sa dacă pe 29 iulie preşedintele suspendat s-ar întoarce la Cotroceni. Miza cea mare e demnitatea României nu soarta lui Traian Băsescu. Un muritor şi un păcătos ca oricare altul.

Printre marile gafe ori chiar greşeli capitale, el însuşi a declarat „că n-ar schimba nimic din comportamentul său”. Unul arogant, de snob ce calcă totul în picioare. El sau marionetele lui acuză, în stânga şi-n dreapta, fără pic de temei. Şi când apare adevărul la suprafaţă, se face că n-aude şi nu vede. Ce dacă o Comisie de Etică a demonstrat că primul ministru Victor Ponta n-a plagiat. Pinocchio era un mic copil faţă de marele mincinos şi imensul furăcios. Iar premierul i-a dat o replică lui Traian Băsescu, cel care inventează tot felul de diversiuni şi acuzaţii necontrolate şi nefondate, spunându-i: „Nu eu, ci el a băut împreună cu Voronin şi a trăit bine în comunism”. Şi nu doar c-au băut precum doi generali, ca doi bătrâni în rele comunistoide, dar a mai primit cadou şi vreo 40.000 de sticle pline cu vin moldovenesc de cea mai bună calitate.
Cândva, vorbind gura fără el, fostul preşedinte-jucător a mai recunoscut că, în decembrie 89, avea din bişniţă marinărească la ciorap adunaţi cam 100.000 de dolari. Mai apoi, după 90, a condus de vreo cinci ori Ministerul Transporturilor, fiind acela care l-a promovat pe jefuitorul Nicolaiciuc, în al cărui dosar se pare că va fi implicat. Şi mai afirmă că Dosarul flota şi Dosarul cu casa din str. Mihăileanu nr. 2 sunt închise. Dar nu definitiv. Pierzând referendumul riscă să fie un simplu cetăţean fără imunitate, şi asta-l roade cel mai tare. Casa din str. Mihăileanu şi-a dat-o singur, pe vremea când era Primar general al Bucureştilor, cu încălcarea Legii nr. 112 şi promisese că o va da înapoi. Numai că, mincinos din fire, s-a-ntrors şi-a râs uitând cele declarate. Ca şi în cazul promisei „Demisii în cinci minute!”
Măcar alte două dosare ar putea reapărea: cererea, sub semnătură, de energie electrică ieftină pentru băieţii deştepţi de la ALRO Slatina; apoi susţinerea veşnic lăudatului Sorin Blejnar la şefia ANAF, actualul client al DNA. De cazurile afacerilor imobiliare în care l-a sprijinit direct, ca Primar General al capitalei, pe Costel Căşuneanu şi casa Ioanei Băsescu, de aproape un milion de euro, ori de vila de la Paris, care-ar fi costat 900 de milioane de euro, a fiicei preferate – Elena Băsescu – EBA, contrafăcută europarlamentar, şi măritată cu SIDA ar fi alte pietre de moară. Legate de gâtul celui ce se bate cu pumni-n piept că ar fi ăl mai cinstit dintre români.
La final, să-i dăm cuvântul analistului redutabil care este Cristian Tudor Popescu: „Dacă la referendum nu vin la vot mai mult de jumătate dintre români, înseamnă că suntem un popor indolent, iresponsabil”. Iar eu, ca bolnav de optimism, trag nădejde că românii sunt un popor deştept şi nu se mai lasă păcăliţi. De hoţul neprins, ce se crede negustor cinstit!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here