Trădarea trădătorilor sau trădarea poporului?

296

foto predo 2Pe buzele liderilor PDL veţi găsi cam toate vorbele urâte aruncate la adresa celor care-i părăsesc. Ei, alde Boc, Udrea, Cezar Preda şi, mai ales, Sever Voinescu-Cotoi pozează, vezi Doamne, în prea curaţi. Iar celorlalţi le aruncă vorbe grele, făcându-i ba traseişti politici – deşi Sorin Frunzăverde avea 20 de ani în PD şi PDL – ba trădători.

Dar, alde Traian Băsescu şi ceilalţi fondatori ai PD-ului ce-or fi fost? Că doar trecuseră pe la PCR, FSN şi PDSR! Numai că aşa-i cu partidul-stat. Aplică, pe mai departe, sintagma „Cine nu-i cu noi, e împotriva noastră!”, mai vechea zicală bolşevică. Uită cum îl gratulau pe generalul Gabriel Oprea, etichetat pe vremuri ca şeful camarilei lui Adrian Năstase. Când Oprea s-a apropiat de portocalii a devenit unul de-al lor, başca faptul că Băsescu i-a mai dat o stea-două! Şi nu e singurul, că doar aşa i-au ademenit pe mulţi parlamentari PSD şi PNL. Cum numai în ultima lună au pierdut vreo zece parlamentari şi nu e zi de la Dumnezeu fără măcar o demisie, n-ar fi exclus ca Moţiunea de cenzură să treacă. Ieri, până la închiderea ediţiei, plecase din PDL numai deputatul Florentin Gust. Dar şi Marin Anton, care-şi depusese candidatura la şefia CJ Giurgiu. Demisionar din PDL, n-a plecat cu mâna goală ci împreună cu alţi 11 primari tot PDL, dar şi din funcţia de secretar de stat la Mediu. Un sărăntoc ce recunoaşte că are, pe declaraţia lui de avere, o avere de 8-9 milioane de euro. Că doar supsese şi ca secretar de stat la ministerul transporturilor niscaiva gologani. Iar acum îşi permite să declare, senin, că: „De ce să ne ascundem după deget? Se poate spune că, dacă ai bani, nu mai eşti interesat de banii statului”. Mersi, de ce n-o fi procedat aşa înainte de a-l îmbogăţi bănoasele sinecure guvernamentale oferite de PDL? Citind asemenea dovezi că nu doar gura prostului adevăr grăieşte, ci şi a hoţului neprins. Prin 2011, drăguţa de ANI se autosesizase la dezvăluirile presei despre afacerile lui necurate. Cum individul făcea parte din PDL, bineînţeles că ANI n-a dat vreodată nici un detaliu asupra stadiului investigaţiilor. Sobrul vicepreşedinte al PDL, Theodor Paleologu, ex-ministru, intervievat de RFI – Radio France International – a afirmat: „Nu plec din PDL din ambiţie politică, deşi voi plăti pentru idioţeniile, aroganţa şi hoţia altora”. Iar spusele sale se potrivesc de minune şi cu aberaţiile boc-ului încă-n post de preşedinte PDL, şi cu situaţia cinicului giurgiuvean Marin Anton.Printre aroganţii la modă, deputatul Cezar Preda se zburleşte la „Premierul Ungureanu, responsabil de ce se întâmplă în ultimele zile în PDL”. Un guvern de o încropeală mai ridicolă decât Guvernul Boc.Culmea e că demagogii din PDL se ocupă de „trădători” şi se fac a nu pricepe că ei au trădat interesele alegătorilor, ale românilor adevăraţi! E întâmplător oare că majoritatea dezertorilor sunt din Transilvania? Chiar nu pricep că fac zilnic concesii UDMR?

P.S. Amuzantă şi cu substrat este afirmaţia fostului purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, nimeni altul decât Valeriu Turcan, bărbat cu soaţă deputat PDL şi cunoscător din interior al fenomenelor portocalii: „Dacă nu dădea banii ceruţi de partid, Ungureanu era dat jos de PDL!” Nu cumva tot din pricina din ce în ce mai pirpiriului PDL va cădea?

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here