Ca la noi, la nimeni – Încăpățânare și aroganță!

755
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Ignoranța este noaptea minții, dar o noapte fără lună și stele” – Confucius

Încăpățânarea și aroganța de care dă dovadă încă prim-ministrul interimar, Florin Vasilică Cîțu, președintele Partidului Național Liberal, nu doar că nu dă bine în cadrul negocierilor pentru formarea unui guvern cu puteri depline de care are atâta nevoie România în aceste momente grele și cu mai multe crize decât poate duce țara, dar întârzie nepermis de mult chiar formarea guvernului coaliției PSD, PNL și UDMR.
Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat a decis, în unanimitate, să-l susțină pe Marcel Ciolacu pentru funcția de prim-ministru.
CINE PREIA CÂRMA, LA PALATUL VICTORIA? În acest for de conducere, adică în CPN al PSD, s-a luat hotărârea de acceptare a sistemului de rotație la șefia Guvernului. „Sunt cele două voturi care s-au dat, în unanimitate, și care au constituit agenda Consiliului Politic Național al Partidului Social democrat”, a anunțat, miercuri, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele social-democraților.
„Noi avem acum un mandat dat de Consiliul Politic Național și avem primul-ministru, suntem partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, azi am votat ca Marcel Ciolacu să fie premier. Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, venim în fața partidului și prezentăm rezultatul negocierilor respective. Mandatul nostru e să avem premier în prima rotație, iar premierul să fie Marcel Ciolacu acum. (…) Cred că e cazul să se încheie negocierile. Nu există un termen limită pentru negocieri. Dar e vorba de cele mai mari partide din România, de diferențe doctrinare. E normal să existe ciocniri din perspectivă doctrinară, dar în mare parte s-a ajuns la o negociere încheiată aproape pe toate domeniile. Sper ca toate negocierile să se termine cât mai repede, astfel încât să avem un guvern cu drepturi depline săptămâna viitoare”, a mai declarat Sorin Grindeanu.
Pe de altă parte, Florin Vasilică Cîțu, președinte al pretinsului Partid Național Liberal, are o cu totul altă opinie: „Noi am decis ca primul premier să fie de la PNL, mi se pare bizar argumentul lui Ciolacu.
Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, miercuri, că decizia conducerii liberalilor a fost ca rotația premierilor să înceapă cu PNL, fără a se stabili un nume, arătând că i se pare bizar argumentul liderului PSD, Marcel Ciolacu, că nu îl vrea premier deoarece a fost demis prin Moțiune de cenzură.
CÎȚU UNA SPUNE ȘI ALTA FUMEAZĂ. Liderul PNL Cluj, Emil Boc, a solicitat flexibilizarea mandatului de negociere, Cîțu precizând că nu a înțeles care era scopul. „Noi am spus premier PNL. Aceasta este discuția”, a afirmat Florin Cîțu, citat de Agerpres.
Întrebat dacă flexibilizarea mandatului nu era o variantă de luat în calcul, în contextul în care social-democrații nu sunt de acord cu decizia conducerii PNL, prin care președintele liberalilor este propunerea de premier, el a răspuns: „PNL are o decizie (luată, n.m. I.P.) în Consiliul Național să nu facă guvernare cu PSD și astăzi facem negocieri cu ei pentru a avea o viitoare guvernare.”
RISCUL INCAPACITĂȚII DE PLĂȚI. Una peste alta, deși a fost demis din funcția de prim-ministru prin Moțiune de cenzură, cu încăpățânare și aroganță, actualul prim-ministru interimar, Florin Cîțu, blochează negocierile dintre PNL și PSD. E clar că pe președintele liberalilor îl interesează numai funcția și nicidecum scoaterea țării din multiplele crize: sanitară, economică și socială ori din criza energetică.
Mai mult, nefiind un guvern cu puteri depline, nu poate avea loc nici măcar o rectificare bugetară, riscând ca pensiile și salariile unor categorii sociale să nu mai poată fi plătite!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here