CSM Târgu Jiu devine principala favorită la promovare

1044

Senioarele de la CSM Târgu Jiu au reuşit să obţină un succes vital în runda a opta a Seriei B. Gorjencele s-au impus pe terenul echipei pe care o consideră principala candidată la promovare în Liga Florilor, Universitatea Cluj, scor 22-23. Victoria este cu atât mai importantă dacă luăm în calcul că echipa noastră este neînvinsă până acum, iar ardelencele au pierdut al doilea joc în acest sezon. Partida disputată în Sala ,,Horia Demian” a fost una strânsă, dar pe tot parcursul meciului vizitatoarele au părut că formează echipă mai bună, echipa cu mai multă inițiativă. Chiar şi aşa, deznodământul meciului a atârnat de un fir de păr. CSM Târgu Jiu a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, scor 14-12, după ce a dictat ritmul în cele 30 de minute. Totuşi, gazdele au avut o tresărire de orgoliu şi au dus scorul la 19-17. De aici, cele două formaţii s-au succedat la conducerea meciului. Cu câteva secvențe înainte de final, echipa lui Liviu Andrieş a părut că se desprinde decisiv la 22-20, în vreme ce formaţia adversă evolua cu o jucătoare mai puţin. Clujencele au jucat fără portar şi, spre exasperarea oficialilor noștri, au reuşit egalarea. Totuşi, la ultima fază a meciului, CSM a obţinut o lovitură de la 7 metri, contestată vehement de amfitrioni.
Din fericire, Iulia Andrei a avut nervii tari şi a adus al șaselea succes consecutiv pentru gorjence. De altfel, Andrei a fost şi cea mai bună marcatoare a formației oaspete, bifând 6 goluri. A fost urmată de Ira Zinatullina – cu 5 goluri, şi Sabine Klimek – cu 4 reuşite. „A fost un meci foarte echilibrat pe care până la final am reușit să-l câștigăm. Îmi felicit jucătoarele pentru modul în care au abordat partida, pentru felul în care au luptat și pentru că și-au dorit maximum de la acest meci. Este doar un pas către ceea ce ne-am propus. Trebuie sa rămânem modești şi să muncim de două ori mai mult în continuare”, a declarat Liviu Andrieş, imediat după partidă. În acest joc, la CSM a debutat şi noua extremă dreaptă, Florenţa Ilie. Legitimată săptămână trecută, aceasta a reușit 3 goluri în primul său meci oficial la echipa alb-albastră. În vârstă de 25 de ani, noua componentă a formației noastre vine de la CS Activ Prahova Ploiești și a semnat pentru un sezon cu echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache. În Liga Florilor a evoluat pentru HCM Slobozia și U Cluj Napoca. Are în palmares un titlu mondial cu echipa sub 18 ani a României în 2014 și o medalie de bronz cu echipa de tineret a României în 2016. „Am ales CSM Târgu Jiu pentru proiectul handbalistic de aici, pentru echipa de aici sau mai bine zis pentru familia care este aici, dar și pentru seriozitatea de care au dat dovadă cei din conducerea clubului atunci când am discutat despre venirea mea la Târgu-Jiu. Aștept cu nerăbdare să pun umărul la îndeplinirea obiectivelor. Am venit la Târgu-Jiu cu gândul să promovăm. Știu că este un drum lung, dar vom lua fiecare meci în parte și sper să facem partide cât mai bune care să se concretizeze cu puncte în clasament”, a spus Florenţa pentru site-ul oficial al clubului Dinamo București și Știința București sunt alte formații la care a jucat Florența Ilie, care în 2017 debutat la echipa națională de senioare a României.
CSM TÂRGU JIU: Alina Chiuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă 1g, Bianca Stanca 2g, Oana Iordache, Andreea Olariu, Florentina Toader, Mădălina Olariu 2g, Ira Zinatullina 5g, Gabriela Frunză, Florenţa Ilie 3g, Iulia Andrei 6g, Ioana Toader, Sabine Klimek 4g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.
CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, pe 14 noiembrie, pe teren propriu cu CS L Rebreanu Turda.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here