Ca la noi, la nimeni – Chinurile facerii guvernului, chinurile supraviețuirii PNL!

677
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Forța unui partid nu constă în numărul mare sau mic al membrilor săi, ci în justețea ideilor și curățenia morală a acțiunilor lui.” – Dimitrie Sturdza

Ca să se spele pe mâini, precum Pilat din Ponta, președintele Klaus Werner Iohannis nu a convocat consultări cu partidele parlamentare, ci le-a zis că le așteaptă să-și formeze singure o majoritate în Parlament și abia apoi să se prezinte la Palatul Cotroceni.
GAFA LUI CÎȚU, CU USR! În chinurile facerii unei majorități parlamentare, președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, totodată și prim-ministru interimar, a început cu stângul. Și s-a întâlnit cu liderul USR (Uniunea Sabotați România!), condusă acum de Dacianul Julien Cioloș, care i-a pus niște condiții dure. Evident, reprimirea miniștrilor – șase la număr – și a viceprim-ministrului Barna Dan în noul guvern nu puteau fi acceptate, cu una cu două. Totuși, Florin Cîțu și alți lideri liberali le-au lăsat o portiță deschisă celor de la USR.
Chit că refacerea Coaliției Dreptei și, în același timp, a Austerității, fosta coaliție PNL, USR și UDMR nu ar fi întrunit o majoritate stabilă. Din moment ce Ludovic Orban și alți 17 parlamentari din PNL și-au dat demisia din grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și din Senatul României.
Același impetuos Florin Cîțu a negociat cu liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, însoțit de o delegație a social-democraților, urmând ca negocierile să continue săptămâna aceasta. Nici de-o parte, nici din cealaltă nu au răsuflat prea multe informații certe.
ȚARA, FĂRĂ BUGET PE 2022. În vremea aceasta, România rămâne fără guvern cu puteri depline, proiectul Legii Bugetului de stat pentru 2022 ar urma să fie depus la Parlament până în 15 noiembrie, ceea ce este, în aceste condiții, imposibil.
Dacă Nicolae Ciucă va fi prim-ministru într-un guvern cu PSD, liderii PNL discută scenarii care să nu ducă la scindarea partidului și îi sugerează lui Florin Cîțu să accepte funcția de președinte al Senatului, au declarat pentru MEDIAFAX, surse politice din rândul liberalilor.
Mai mulți lideri ai pretinsului PNL sunt nemulțumiți de posibilitatea unui guvern PNL-PSD și sunt speriați de posibila scindare a partidului dacă Nicolae Ciucă va fi premier într-un Guvern PNL-PSD și UDMR.
LIDERI PNL DIN JUDEȚE SE LAUDĂ CU TELEFOANE DE LA COTROCENI. După ultimele nemulțumiri din PNL pentru un posibil Guvern cu PSD, cu Nicolae Ciucă prim-ministru, liberalii discută despre un scenariu nou, care să nu scindeze partidul, mai ales că în presă au apărut informații că președintele Klaus Iohannis ar fi sunat anumiți lideri ai filialelor județene ale PNL, iar cel mai probabil PNL se va îndrepta spre un Guvern cu PSD!
În plus, liderii cu pricina s-ar fi și lăudat în partid cu telefonul primit de la Președintele Klaus Werner Iohannis.
Florin Cîțu tace mâlc și nu și-a exprimat vreo opinie, deocamdată, afirmă același comunicat difuzat de MEDIAFAX.
ION PREDOȘANU

P.S. BILANȚ NEGRU. Bilanțul COVID-19 este sumbru, pe mai departe: peste 5.000 de cazuri noi cu infectări și 273 de decese, în ultimele 24 de ore, dinaintea orei 13:00 de duminică. Din cei 273 de decese, 248 erau nevaccinați. În continuare este presiune pe secțiile ATI. În total, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.485. Dintre acestea, 1.868 sunt cazuri grave internate în secțiile ATI. Din totalul pacienților internați, 314 sunt minori, 283 fiind internați pe secții, iar 31 la ATI. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here