Aberaţii portocalii

312

foto predo 2PARLAMENTARII, DOUĂ MANDATE ?! Începem cu cea mai banală idee portocalie şi fără rost. Culmea este că o susţine inclusiv omul de afaceri Radu Berceanu, cu hoteluri de la Craiova până la Rânca, dar şi abonat timp de 21 de ani, din 90, la fotolii în Parlamentul României. Uneori şi ministru. Condiţia e valabilă la preşedinţie. Aici pare o aiureală, iar problemele importante ale dezastrului ţării le sunt străine celor de la Putere !

PDL – SLUGA UDMR ! Scriam cândva că UDMR guvernează România. Mai tot timpul la guvernare, udemeriştii îşi fac de cap. Şi obţin, pas cu pas, mai toate pretenţiile. În felul acesta, minoritatea maghiară este o răsfăţată şi mult mai egală în drepturi decât majoritatea română. Eşecul recent încheiatului recensământ era unul previzibil, fiind prost organizat. În schimb a costat foarte mult. Pe alocuri, recenzorii nici măcar nu s-au deplasat la cetăţeni decât să-i convoace la locurile lor de muncă. Aşa cum am păţit-o eu, la Peştişani. Spre a nu fi amendat de primarul care atâta aştepta, evident, m-am dus la secretara liceului şi m-am conformat.

CREŞTEREA ABERANTĂ A DATORIEI PUBLICE. Procentual, cică, am stat bine şi s-ar putea spera, ca ţară, se devenim membri ai spaţiului EURO, chiar dacă n-am vrea. Forţaţi de UE. Numai că pe acolo, pe unde umblă moneda EURO nu se găsesc şi câini cu covrigi în coadă. După Grecia, nu-i pace nici sub măslinii Italiei sau Spaniei. Iar susţinerea băncilor străine, cu filiale în România, din banii împrumutaţi de Guvernele PreşBăsescu-Boc va fi o grea piatră de moară asupra a cel puţin trei-patru generaţii de români. Care vor plăti din taxele şi impozitele lor greşelile portocaliilor din ultimii ani.

Planul şefilor de state şi de guverne din zona EURO reduce cu 50% datoriile Greciei. Ceea ce nu ştie plebea este că 30% din aceşti bani sunt anulaţi din băncile greceşti. Acesta ar putea fi motivul pentru care primul ministru elen a refuzat planul şi doreşte un referendum. Culmea-i că vreo şase-şapte bănci străine din România sunt în întregime cu capital grecesc. Adică, tsunamiul din Grecia se va abate curând şi asupra României ! Mai ales că datoria publică a ţării noastre s-a triplat numai în ultimii doi-trei ani portocalii !

TITLURI DE PROPPRIETATE SAU PARCELE PE LUNĂ ?! În toată ţara şi, deci, Gorjul nu face excepţie, titlurile de proprietate nu s-au dat în totalitate. Şi atunci cum să se lucreze terenurile arabile? Başca faptul că populaţia din mediul rural e îmbătrânită şi fără resurse financiare.

Dar şi cu pădurile situaţia este la fel. În pădurile din Peştişani, furate în toţi aceşti ani, s-a mai petrecut şi un incendiu care a distrus 20 de hectare. Colac peste pupăză, zilele acestea au început să se dea titluri de proprietate. Numai că, de pildă, Traian Roşca a primit un titlu de proprietate pentru pădurea sa rămasă fără nici un copac, dar emis… în anul 2002! Şi nu-i singurul păcălit de foştii şi actualii primari. Nici viceprimarii care au fost, întrucât ultimul – Nicolae Nicolcioiu a rămas demis – nu-s basma curată. Întrucât viceprimarii conduc Comisiile de punere în posesie. Fiind remuneraţi pentru aşa ceva şi având salarii mai mari ca primarii.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here