Berica lui Bunilă – Vacanţa dintr-un punct de vedere

336

bunila (1)Nu există bucurie mai mare pentru copiii Gorjului decât vacanţa mare, un binevenit prilej de odihnă şi de reîntoarcere la libertatea jocului. Poporul nostru are o zicală teribilă exprimată în mod ciudat – ca o întrebare „ai văzut copil cuminte sau babă frumoasă?”.

Toate aceste lucruri s-au schimbat iar vacanţa a migrat în politică, în magistratură şi în alte domenii de activitate unde a primit numele de concediu. În politică aleşii neamului se află la muncă o dată la 4 ani, în campania electorală, după care intră în concediu permanent şi întrerupt accidental în timpul vacanţelor parlamentare. Politicienii sunt singurul eşantion care ne arată pe viu că nu ştiu nimic, dar cu toate acestea avem politicieni care n-au mai terminat-o cu reprezentarea politică de vreo 21 de ani . Naţiunea preţuindu-i i-a tot ales, ei dispreţuindu-ne ne-au tot jecmănit până am ajuns în starea de subzistenţă. O naţiune aflată în stare de subzistenţă este uşor manipulabilă şi renunţă la perceptele civilizaţiei în favoarea pâinii negre, catalogată deja ca foarte sănătoasă pentru organism. Orice politician ajuns într-o funcţie importantă în baza unui vot cumpărat şi minoritar, crede că şi merită să se afle acolo pentru că nu există altul mai bun decât el (aşa a decis poporul) iar dacă n-a candidat să fie mulţumit că a luat ţeapă. Până una alta, copiii pleacă în vacanţă dar nu mai e ca altă dată când un regim condamnat şi abolit le oferea câte o tabără în regim de gratuitate şi semigratuitate spre bucuria profesorilor însoţitori şi a părinţilor eliberaţi de griji şi obligaţii. Am trăit în acele timpuri şi m-am bucurat de 2 tabere gratuite, una la mare şi alta la munte, e adevărat tot în condiţii austere însă am rămas cu bucuria de a fi văzut marea şi muntele fără să fi fost un copil excepţional în comparaţie cu olimpicii de azi pentru care tabere nu se mai organizează, autorităţile nu mai au bani şi profesorii nu mai au chef. Chef au însă parlamentarii şi politicienii la vârf din judeţe care nu ratează verile, programându-şi concedii de supraodihnă, fiindcă ei pot, au bani şi relaţii pe toate părţile. Nu vorbesc de magistraţi fiindcă nu mi-am propus să văd ce fac ei în vacanţă. Mă gândesc că vor judeca la rece toate hotărârile amânate şedinţă de şedinţă. Îmi închipui că delincvenţa, crima organizată, crima economică, delapidările şi toate relele trimise către judecat magistraţilor mai pot aştepta până când se reorganizează ţara, fiindcă atunci şi vacanţa poate fi regionalizată.

NOTĂ: Cine vrea să se odihnească poate să o facă şi în timpul serviciului. Rezultatele odihnei de la serviciu se văd în valoarea produsului intern brut şi în cuantumul salariilor. Ca să scape de criză, poporul grec (elen) ar trebui să înveţe să trăiască cu salarii identice cu ale noastre, ale E…lenei.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here