Mita electorală şi fraudele, în moarte clinică-portocalie!

501

foto predo 2Cu sloganul „azi în Timişoara, mâine-n toată ţara” n-am ajuns prea departe. Ori înainte. În unele privinţe, ba chiar am dat înapoi. Pentru început, să vă povestesc o întâmplare petrecută nu departe, chiar la Baia Mare. În capitala Maramureşului istoric.

Este vorba despre o revenire, oarecum, la normalitate. De foarte multă vreme, invocând diverse pricini, PDL bloca alegerile pentru fotoliul de primar.

Ţi totuşi, până la urmă, portocaliii n-au mai avut încotro, fiind obligaţi să purceadă la organizarea lor. Şi uite că, tot răul portocaliu fu spre binele alegătorilor. Fiind câştigate net, încă din primul tur, de candidatul comun al USL.

Este un caz extrem de clar din care se poate înţelege că oricât ar forţa nota, puterea poate pierde. Pur şi simplu, candidatul USL a izbutit un scor zdrobitor. A înregistrat de patru ori mai multe voturi decât candidatul portocaliu. Cel susţinut şi de partiduleţele din arcul guvernamental.

Avem de-a face cu o repetiţie generală a viitoarelor alegeri locale din 2012. În cazul de faţă, mita electorală şi frauda, după cum se vede, s-a demonstrat că nu sunt totdeauna câştigătoare. Sătui de geci portocalii, găleţi şi umbrele tot portocalii la culoare alegătorii s-au cam săturat. Chiar şi de pungi cu peşte, zahăr, ulei, ca să nu mai spunem de agresivitatea semi-edililor încă în funcţie ori cu ameninţările şefilor şi şefuţilor de deconcentrate se mai reuşeşte câştigarea, cel mult, a unei primării comunale.

Ori Baia Mare este municipiu, deci o comunitate numeroasă şi puternică. Iar aceasta a amendat, cum nu se poate mai limpede, proasta gestiune a averii ţării de către puterea portocalie. Marasmul economic şi social în care PDL-ul a dus ţara lasă urme la urne. Plus prăpăstioasa şi total neromâneasca umilinţă a guvernării portocalii în faţa UDMR-ului, căruia i-a îndeplinit cam toate nazurile. Balivernele Boc-iste cu „alianţa socialistă” şi alte „succesuri” ale “iepocii” Băsescu nu aveau cum să nu coste.

Aşa cum toate, pe lumea asta, costă. Inclusiv slugărnicia în faţa FMI şi îndatorarea ţării pentru mai multe generaţii. Nu mai departe de anul 2013, contribuabilii României vor avea de rambursat imensa sumă de 17 miliarde de euro!

Iată că mituirea electorală şi fraudarea alegerilor la nivelul municipiului Baia Mare au intrat, după cum demonstrează recentul rezultat al USL, în moarte clinică. Minciunile Boc-iste, chiar dacă au asentimentul interesat al FMI, sau poate tocmai de aceea, nu mai ţin. Electoratul se trezeşte şi PDL pierde. Ca la Baia Mare, unde, cum spuneam, a fost o posibilă repetiţie generală a alegerilor locale din 2012. Iar la cele parlamentare, din acelaşi an, nu vedem de ce nu s-ar petrece lucrurile la fel.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here