Ca la noi, la nimeni – Guvernul Cîțu, picat la Moțiunea de cenzură!

720
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cine seamănă vânt, culege furtună.” – Zicere românească

Marțea de ieri, cea cu cele trei ceasuri negre, a fost una în care prim-ministrul marionetă Florin Cîțu a atacat în rafală toate partidele parlamentare, cu excepția PNL și a UDMR, în deschiderea dezbaterilor din plenul Parlamentului României asupra Moțiunii de cenzură depusă de Partidul Social Democrat. Blindat cu cifre mincinoase, cuvântul prim-ministrului Florin Cîțu, în același timp președinte al Partidului Național Liberal, nu s-a oprit niciun moment la oameni și la ce a făcut Guvernul condus de el pentru oameni.
MODERNIZĂRI FĂRĂ MODERNIZARE. Așa cum remarca senatoarea Gabriela Firea, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, Cîțu a folosit de 7 (șapte!) ori cuvântul „modernizare”, când, de fapt, Guvernul condus de el n-a modernizat nimic și a administrat țara catastrofal! Cel care a condus ședința plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, în speță Orban Ludovic, președintele Camerei Deputaților, cu greu i-a oprit pe participanți din scandări de genul „Nu mai plânge Cîțu” ori „Fără bețivi în funcții publice!”.
Nu cred că ar avea vreun rost să facem un rezumat al luărilor de cuvânt, între care doar una a ex-Senatorului Daniel Fenechiu (PNL), acum europarlamentar, avocat de profesie, a pledat pierzător în favoarea „binefacerilor” aduse României și cetățenilor săi de administrarea haotică și total neprofesionistă a Guvernului Cîțu.
În încercarea sa disperată de a nu-și pierde funcția de prim-ministru, Florin Cîțu parcă era din alt film și vorbea de performanțele Guvernului cârmuit prost de domnia sa. Performanțe care nu există! Să gestionezi execrabil finanțele publice, prin împrumuturi la dobânzi unele astronomice în comparație cu dobânzile la care se împrumută țările europene din jurul României este, să recunoaștem, o contraperformanță incredibilă.
Din moment ce Bulgaria, Ungaria și chiar Grecia au izbutit să se împrumute și cu dobânzi negative. Pe când deținea portofoliul de ministru al Finanțelor Publice în precedentul Guvern Orban, minoritar PNL, Florin Cîțu a început sarabanda împrumuturilor. Pentru care n-a dat seama niciodată în Parlamentul României, unde a refuzat de fiecare dată, când a fost invitat, să se ducă!
CÎȚU ȘI-A TĂIAT SINGUR CRACA DE SUB PICIOARE. Criza politică în care a băgat țara, după demiterea ministrului (In)Justiției, Stelian Ion (USR-PLUS), de la acea vreme, probabil cu aprobare de la Împărăție, criza politică și guvernamentală s-a accentuat prin retragerea USR-PLUS de la guvernare. El vorbea, în acele vremuri, de creștere economică mai mare de 13%, când, de fapt, EUROSTAT ne spunea că este doar de 1,8%, cu mult sub media creșterii economice din Uniunea Europeană.
Însuși Florin Cîțu recunoștea, înaintea votului, că Moțiunea de cenzură va trece. Au votat toți parlamentarii Partidului Social Democrat – 157! -, cei din Alianța pentru Unirea Românilor (43) și USR (80).
Ei bine, trecându-se la vot, s-au înregistrat 281 de voturi pentru Moțiunea de cenzură, voturi anulate ZERO, iar ceilalți – până la numărul de 318 parlamentari prezenți – au părăsit sala și, în consecință, nu au votat.
Haosul politic, cel guvernamental, cele economic și social se întețesc! Atât PSD, cât și AUR preferă un guvern de specialiști, care să administreze țara până la alegeri anticipate. Care-ar putea avea loc în primăvară.
CHEIA ESTE LA IOHANNIS. Totuși, necunoscutele persistă, iar cel care va stabili mersul treburilor și strategia de urmat spre a scoate țara din haos este doar președintele României, Klaus Werner Iohannis.
Cel care aseară, la ora 18:00, a susținut o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here