Puterea Opoziţiei

407

bunila 003Remanierea guvernamentală, promisă de Traian Băsescu, cu largul concurs al lui Emil Boc, nu va aduce nici un leu în plus în buzunarele amărăştenilor, o majoritate românească zdrobită de preţul voturilor parlamentare din 2008 şi al celor prezidenţiale din 2009.

Calculând coeficientul de prostie pe fiecare cizmă, vedem că votul românilor deştepţi este nul în comparaţie cu pofta acerbă de mici, bere şi găleţi sau umbrele a celor care aşteaptă să primească ceva de la cerşetorii noştri politici. Din această cauză, n-ar trebui să mai fim supăraţi pe francezi, care s-au hotărât să-i trimită pe rromi direct la Roma, adică la fel de departe de originea lor primordială. Aceasta în vreme ce noi ne apropiem cu suta pe oră, graţie dramelor noastre cotidiene de lumea a treia.

Cetăţenii români au făcut pe dracul în patru să-şi ia câte o diplomă, unii ca s-o folosească, alţii ca s-o admire, ca să nu mai vorbim de ce-i care şi-o doresc ca să nu moară proşti, pentru că oricum în ţara noastră numai dacă eşti om politic, ai ce face cu o diplomă.

Bineînţeles, foaia de parcurs a omului politic instruit începe de la lipitul de afişe, iar până la câştigarea notorietăţii există stadiul de slugă la stăpân, stadiu obligatoriu, care nu mai poate fi profitabil dacă pică stăpânul.

Cum actuala clasă politică şi-a compromis viitorul, s-ar putea să vedem o migraţiune de stăpâni către diverse spectre de culoare, înregistrându-se pentru prima dată abandonul slugilor şi prelungirea stadiului de acumulare a notorietăţii pentru generaţia următoare. Victor Ponta şi Crin Antonescu au ieşit la atac, propunând o alianţă pentru o guvernare de avarie.

Le reamintesc şi lor că în afara rromilor, afară mai sunt încă cinci milioane de români cu drept şi putere de muncă şi cu drept de vot, aşa că mie nu mi se pare ciudată starea votului de afară, ci cifra majoră a votului din ţară, pentru că nu vreau să mă gândesc la o ipoteză halucinantă. Sunt convins că din cei cinci milioane de români aflaţi la muncă în străinătate n-au venit nici 5% să-şi voteze preşedintele şi atunci mă întreb de unde atâtea voturi. Rezultă că echipele electorale ale candidaţilor au avut numeroşi angajaţi la turism electoral sau la capturare de voturi pe traseu. Dacă nu cumva programul de centralizare a voturilor o fi funcţionat ca un calculator stricat. Mă gândesc că pe acest lucru se bazează Traian Băsescu atunci când nu dă nicio şansă Opoziţiei.

Şi cum Victor Ponta şi Crin Antonescu nu pot face un tandem definitiv, mă îndoiesc că, speriaţi de perspectivele moţiunii de cenzură şi parlamentarii Opoziţiei vor vota, fie şi din greşeală, împotriva unei moţiuni de cenzură. Preşedinţii celor două partide nu sunt atât de convingători în raport cu o majoritate care vrea să rămână în Parlament după ce i-a fraierit pe alegători. Credeţi dumneavoastră că parlamentarii gorjeni vor vota ca să-şi taie craca de sub picioare? Eu nu!

Drept urmare, vă doresc să aveţi răbdare până se termină tot circul şi ca să vă consolez, vă mai doresc şi tot binele din lume după ce aţi găsit puterea Opoziţiei!

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here