Ca la noi, la nimeni – Iohannis refuză eșecul GuWernerului Meu II!!!

914
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Când vulturii tac, papagalii încep să trăncănească.” -Winston Churchill

Și marțea de ieri a avut cel puțin trei ceasuri rele. După ce luni, Preș. Klaus Werner Iohannis l-a primit pe marioneta sa de serviciu plantată pe post de prim ministru al Coaliției Austerității – PNL, USR-PLUS și UDMR -, cetățeanul turmentat și cu ceva tras pe nas descoperit de Poliția statului american Iowa, cu 20 de ani în urmă, cam pe când Florin Vasile Cîțu avea „frageda” vârstă de 29 de anișori, și Cappo di tutti cappi i-a transmis că are încredere în guvernarea de dreapta, expediindu-l în 15 (cincisprezece minute!) de la Palatul Cotroceni, criza politicianistă a devenit ieri de-a dreptul o criză politică și guvernamentală!
PSD ÎL ATACĂ PE IOHANNIS! Între altele, un comunicat de marți al PSD susține că: „Iohannis poate pune capăt crizei politice prin solicitarea demisiei premierului Cîțu”.
Și continuă. Președintele Klaus Iohannis „are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim”, spune PSD.
Principalul partid de opoziție consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite, cum mai aminteam, demisia urgentă a primului ministru Florin Cîțu.
„O astfel de intervenție a președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România”, potrivit unui comunicat de presă.
CÎȚU ȘI COALIȚIA PIERZĂTORILOR, GIRAȚI DE IOHANNIS! Social-democrații afirmă că este inacceptabil ca „economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului”.
„Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri.
PNL, USR-PLUS ȘI UDMR SĂ PLECE. Toate aceste partide sunt vinovate, în egală măsură, de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România. Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, conform comunicatului de presă, transmis, marți, de PSD.
ION PREDOȘANU

P.S. Leul atinge un nou maxim istoric în raport cu Euro!, situându-se la 4,9488 de lei față de moneda europeană. Nici ROBOR n-o duce mai bine, ci a crescut la 1,61% după 11 (unsprezece) ședințe consecutive de stagnare. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here