Rădoi vrea mai multă eficiență de la tricolori

898

Selecționerul Mirel Rădoi și-ar fi dorit ca România să obțină o victorie mai clară împotriva selecționatei statului Liechtenstein. Tricolorii s-au impus cu 2-0 și au bifat al doilea succes la rând, dar antrenorul naționalei de fotbal a admis că jocul putea arăta mult mai bine. „Aveam nevoie de cele 3 puncte, dar ca să fiu sincer, mă așteptam ca scorul să fie mult mai mare. Îmi pare rău că ne creăm situații, dar ne pierdem concentrarea în cel mai important moment, al finalizării. Marea majoritate a echipelor care înfruntă Liechtenstein au inițiativă, posesia. Era o formalitate, trebuia să facem cât mai puține atingeri, să avem o circulație a balonului mult mai rapidă, apoi să venim cu centrări în spatele apărării.
Aveau o poziționare destul de greșită și erau și lenți. Era greu, mă uitam de pe bancă la un moment dat și linia lor defensivă era la 12 metri de poartă”, a spus Rădoi la Pro X.
Pentru o lună perfectă, România trebuie să învingă, miercuri seară, și Macedonia de Nord. Din păcate, Rădoi se confruntă cu probleme de efectiv. „Mă bucur pentru situațiile avute, pentru încredere. Am câștigat nu doar 6 puncte în aceste două meciuri. Sunt, metaforic, un total de 10 puncte, pentru că celelalte două partide s-a terminat la egalitate. Dacă vom câștiga și în Macedonia de Nord, începem deja să stabilim lucrurile pentru locul 2. Vom analiza cele două partide, vom vedea starea fizică a jucătorilor. Cu Islanda, Nedelcu a acuzat probleme, cu Chiricheș am zis să nu riscăm vreo accidentare, pentru că apoi va fi foarte greu, atât pentru națională, cât și pentru el la echipa de club. Am zis să aibă o șansă și ceilalți”, a adăugat Rădoi. Partida din Macedonia se joacă miercuri, de la ora 21.45.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here