Începe selecția profesorilor și elevilor pentru Centrul Județean de Excelență Gorj

2018

Luna aceasta, Centrul Județean de Excelență Gorj organizează selecția profesorilor și elevilor dornici de performanță. Aceștia din urmă se vor putea înscrie prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul Centrului de Excelență (cex.isjgorj.ro). Dacă numărul elevilor este mai mare decât cel al locurilor disponibile, se va organiza o selecție, fie la sfârșitul acestei luni, fie la începutul lunii octombrie. Cursurile se vor desfășura în perioada octombrie 2021 – mai 2022.

Potrivit metodologiei, selecția profesorilor care vor lucra cu elevii se face pe baza unui portofoliu, iar conducerea Centrului Județean de Excelență Gorj anticipează că vor fi selectați minim 10-15 profesori. ,,Centrul Județean de Excelență a primit 4.5 norme didactice. (…) Activitatea efectivă va începe probabil undeva la început de octombrie. Până atunci realizăm selecția atât a elevilor, cât și a lectorilor; toată luna lui septembrie vom organiza această selecție. (…) Așteptam de mult aceste norme, să văd pe ce mă pot baza. (…) Eu mă așteptam să am mult mai multe, dar e bine și așa. (…) Asta nu înseamnă că nu voi avea decât 4 profesori și jumătate. Nu. Asta se referă la numărul de ore pe care le pot eu aloca disciplinelor respective; o să am peste 10-15 profesori implicați, anticipez eu. Sper să mai aduc cel puțin o normă didactică”, a declarat Eugen Nodea, directorul Centrului Județean de Excelență Gorj.

Cum se va face selecția elevilor
Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Centrului Județean de Excelență Gorj, startul înscrierii elevilor se va da pe 13 septembrie, urmând a se încheia pe 30 septembrie.
Elevii vor putea să opteze pentru unul din domeniile Matematică, Informatică, Limba Română și Comunicare, Științe (Fizică/Chimie/Biologie), precum și pentru centrul conex unde doresc să-și desfășoare pregătirea. ,,Elevii doritori și capabili de performanță care doresc să frecventeze cursurile Centrului Județean de Excelență Gorj în anul școlar 2021-2022 se vor putea înscrie prin completarea formularului disponibil pe site-ul Centrului. În ce constă acest formular de înscriere: el va alege disciplina în care vrea să performeze și centrul conex la care își dorește să-și perfecționeze pregătirea(…). Acum, dacă grupa la care el optează are mai mulți elevi înscriși decât numărul maxim, adică 15, atunci clar se va face selecție prin test inițial, asta pentru clasele care acum se formează. Pentru clasele mai mari, care au deja în spate olimpiade și rezultate, se poate face pe bază de CV. (…). Eu am lăsat formularul pe site și, deși am spus că din septembrie încep înscrierile, am avut surpriza mare de a vedea că mulți copii deja l-au completat. Deci interesul este mare”, a mai declarat Eugen Nodea.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here