Cine reabilitează spitalul din Târgu-Jiu. Bătaie pe contractul de 5 milioane de euro

1602

Nu mai puțin de șase oferte au fost depuse pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu – clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu. Contractul a fost câștigat de două societăți din București – A.F. Consulting SRL și Codtex Impex SRL. Valoarea investiției depășește 23 de milioane de lei. Banii sunt asigurați din fonduri europene.

Firma bucureșteană AF Consulting SRL a fost înființată în anul 2000. Are numeroase contracte cu statul, în special cu primării, pentru anveloparea termică a blocurilor, fie că vorbim de București, Timișoara sau Arad.
În anul 2020, A.F. CONSULTING SRL a raportat o cifră de afaceri de 40.866.223 lei cu un profit de 9.502.064 lei, având un număr de 46 angajați. Și cea de-a doua firmă, CODTEX IMPEX S.R.L. a avut anul trecut profit de 187.523 lei. Are 7 angajați, după 17 ani de activitate.
Proiectul pentru reabilitarea energetică a spitalului din Târgu-Jiu a fost depus spre finanțare în toamna lui 2017.
Prin realizarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), a șarpantelor și a învelitorilor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii.
În plus, vor fi reabilitate instalațiile electrice, termice și de distribuție a apei. Spitalul va avea panouri fotovoltaice, pompe de căldură și sisteme inteligente de gestionare și monitorizare a consumului de energie.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here